Bajnokok Ligája

2024.06.28. 12:20

A Fradi igen, a Szeged nem úszta meg a halálcsoportot

Tegnap este Bécsben kisorsolták a női és a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását. A nőknél a Fradi és a címvédő Győr is folytathatja a román klubok elleni párharcát, a férfiaknál a Veszprém az új vezetőedzője volt csapatával került szembe. A legrosszabbul viszont a Szeged járt, hiszen három olyan csapattal is összekerültek, akik az előző szezonban ott voltak a kölni négyes döntőben.

MW

Allan Heine Pedersen, a Ferencváros vezetőedzője (b2) gólt ünnepel tartalék játékosaival

Forrás: MTI

Fotó: Frank Cilius

Tegnap este Bécsben kisorsolták a női és a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását. A nőknél a Fradi és a címvédő Győr is folytathatja a román klubok elleni párharcát, a férfiaknál a Veszprém az új vezetőedzője volt csapatával került szembe. A legrosszabbul viszont a Szeged járt, hiszen három olyan csapattal is összekerültek, akik az előző szezonban ott voltak a kölni négyes döntőben.

BÁNHIDI Bence; REMILI, Nedim
Bánhidi Bence, a Szeged (j) és Nedim Remili, a Veszprém (b) játékosa
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A női mezőnyben a BL-címvédő Győrnek egy, a magyar bajnok Ferencvárosnak két román ellenfele lesz, és összeségében elmondható, hogy mind a négy érdekelt magyar csapat szembenéz majd magyar játékosokkal a csoportkörben – írta meg a Magyar Nemzet.

A Fradinál örülnek

A győriek Korsós Dorina csapatával, a Rapid Bucuresti-tel találkoznak majd, az FTC pedig megmérkőzik a román bajnok CSM Bucuresti-tel, valamint a válogatott Kácsor Grétát foglalkoztató BL-újonc Gloria Bistritával – derült ki az Origo oldaláról. Per Johannson, a BL-címvédő Győr vezetőedzője úgy fogalmazott, szerintem jó csoportba kerültek.

Kemény ellenfeleket kaptunk, erős csapatokkal találkozunk majd, de mi is azok vagyunk. Jó egy olyan csoportban szerepelni, amelyben ilyen együttesek játszanak, mert így végig élesnek kell majd lennünk

– mondta el a sorsolás után a győriek mestere, s hangsúlyozta, hogy alig várják, hogy nekivágjanak a nyomással teli kemény feladatoknak.

Az előző idényhez képest, amikor igazi halálcsoportba kerültünk, most jóval inkább hasonló erősségűnek gondolom a két csoportot, de annak azért örülök, hogy csak egy dán riválissal találkozunk majd

 – mondta el az FTC vezetőedzője, Allan Heine a sorsolás után, aki elárulta, hogy a Fradi számára csak a győzelem elfogadható, az első két helyen akarnak végezni a csoportban, de sok munka vár rájuk még addig. A Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit foglalkoztató BL-ezüstérmes, német bajnok HC Ludwigsburg (korábban Bietigheim) a győri; Szemerey Zsófia és Vámos Petra új együttese, a francia Metz HB a ferencvárosi érdekeltségű nyolcasba került. A nőknél a Fradinak tehát sikerült egy könnyebb csoportba kerülnie, a férfiaknál a Szeged már nem volt ilyen szerencsés.

Nem kívánságműsor

A férfiaknál a Szeged három olyan csapattal is összekerült a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán, amely az előző szezonban ott volt a kölni négyes döntőben. A címvédő Barcelona mellett az ezüstérmes dán Aalborg HB, valamint a BL-ben negyedik helyezett, német bajnok SC Magdeburg is egy csoportba került a Szegeddel. A csongrádiak nyolcasába került a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce is.

Most rendesen belehúztunk. Minden meccs nyílt lesz, de ez nem kívánságműsor. A célunk, hogy szerezzünk minél több győzelmet, minél több pontot, és jussunk tovább

– szögezte le Bánhidi Bence, a Szeged csapatkapitánya. 

A Veszprém edzője, Xavier Pascual úgy vélekedett, hogy most még van idejük, hogy az első BL-csoportkörre felépítsék a csapatukat. A magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém is kapott „magyaros” ellenfelet, Fazekas Gergő és Szita Zoltán együttesét, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plockot, továbbá Rosta Miklós csapatát, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti-et is.

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása

A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz HB (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nyköbing Falster HK (dán), Podravka Koprivnica (horvát), Gloria Bistrita-Nasaud (román)

B csoport:

Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), HB Ludwigsburg (német), Vipers Kristiansand (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Brest Bretagne (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense HB (dán)

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása

A csoport:

Veszprém HC, Orlen Wisla Plock (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia HK (dán), Sporting CP (portugál), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Dinamo Bucuresti (román)

B csoport:

Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), Industria Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), PPD Zagreb (horvát), Kolstad HB (norvég)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában