Krimi

2 órája

Medvetámadás Hajdú-Biharban: leszakította a kétszárnyas ajtót a medve

Három birkát és egy kutyát ölt meg a medve egy hajdú-bihari tanyán, a környéken félnek egy újabb medvetámadástól.

MW

Ezen a tanyán történt a medvetámadás

Forrás: Czinege Melinda

Fotó: haon.hu

Úgy tűnik, bár nyilvánosságot csak csütörtök este kapott az, hogy egy barna medve tűnt fel Hajdú-Biharban, egy gazda egy hetekkel ezelőtti – vélhetően – medvetámadásról számolt be portálunknak. Péntek reggel Filemon Mihállyal, Nyírmártonfalva polgármesterével járta körbe a haon.hu stábja azokat a helyszíneket, ahol a jelzések szerint látták a medvét. Kiderült, 

péntek  reggel egy favágó brigád Hármashegyalján látta a medvét, csütörtök este Nyírmártonfalva és Vámospércs között volt az út szélén, de egy traktoros is látta már a falu külső területén. Sőt, mint kiderült, pár héttel ezelőtt Halápon kisebb tanyákra is megpróbált bejutni a medve. 

Találtak egy olyan tanyát is, ahol több jószág is medvetámadás áldozatául eshetett.

Medvetámadás egy hajdú-bihari tanyán?

A Hármashegyalján elhelyezkedő portán Molnár István a juhok óljánál mutatta meg, mi történ:

3 és fél hete történt, a medve a lónál bontotta falat és a birkáknál, a kétszárnyas ajtót pedig teljesen leszakította. Három birka elpusztult a támadás következtében, két birkát még kezelek, az egyik kutya pedig olyan súlyosan megsérült, hogy hiába vittem állatorvoshoz, ő sem tudott rajta segíteni, az eb két nappal később elpusztult

– összegezte.

Molnár István szerint ezek a medve lábnyomai
Fotó: haon.hu / Forrás: Czinege Melinda

A hiányzó faldarabokat egyelőre deszkák fedik, a gazda megmutatta a karmok nyomát az egyik faajtón, az elforgácsolódott anyagon látni lehet a viszonylag friss sérüléseket. 

Jelenleg ideiglenes támasztékkal pótolja a letépett ajtót, a sérült jószágok sebei pedig még elevenek.

Molnár Istvánt nem vették komolyan, amikor jelezte, mi történt a tanyáján hetekkel ezelőtt, most az újabb észlelések miatt ez azonban változhat. Fotókat is készített a nyomokról és megmutatta a vélhetően medvelábnyomot.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!