Krimi

2024.05.02. 11:35

Elkapták a jurtafosztogatót, megmenekültek a hangtálak

A szorgos betörő családi házakat és kertészeteket is meglátogatott, kazáncső és csipketerítő is volt a zsákmányai között.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a sorozatbetörővel szemben, aki 2022. és 2023. szeptembere között 13 budai és Buda környéki helyre tört be – írja az MTI a  Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye alapján.

A közlemény szerint a 47 éves férfi besurrant a telkekre vagy kifeszítette a kerítést, teraszajtót, ablakokat, így jutott be az ingatlanokba. A kertészetből a kazánt megrongálva rézcsöveket, más helyekről készpénzt, ékszereket lopott. De volt a zsákmányai között női kabát és csipketerítő is.

 A jurtából négymillió forint értékű hangtálakat kísérelt meg elvinni, végül azonban azok nélkül távozott. Az ügy 14 sértettjének az elkövető több mint öt és fél millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a  férfit – aki jelenleg letartóztatásban van – dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopásokkal és lopási kísérletekkel vádolja, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint korábbi, felfüggesztett büntetéseinek elrendelését is indítványozza. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában