Hulladékhasznosítás

2 órája

Egymillióan használják már a REpont alkalmazást

Már egymillió felhasználója van a kötelező visszaváltási rendszerhez fejlesztett REpont alkalmazásnak, a regisztrálók kétharmada júliusban és augusztusban csatlakozott – közölte a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. hétfőn az MTI-vel.

MW

Illusztráció: Egy REpont hulladékvisszaváltó a MOHU (MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.), a szelektív hulladékgyűjtést és a REpontokat népszerűsítő sajtótájékoztatóján Budakeszin 2024. február 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Az összes visszaváltásnak csaknem 10-15 százalékában segít a REpont applikáció, amely hetek óta az internetes letöltőoldalak egyik legnépszerűbb alkalmazása a közlemény szerint. Az egyre általánosabb használat arra utal, hogy a vásárlók körében népszerű a visszaváltási díjak azonnali átutalása, amelyre Európán belül csak Magyarországon van lehetőség – tették hozzá.

Magyarországon eddig több mint 400 millió palackot, dobozt és üveget vittek vissza az új visszaváltási rendszer bevezetése óta, ezekből összesen 3 milliárd forintot utaltak át az ügyfelek bankszámláira. Az összegek jótékony célokra is fordíthatók, az alkalmazás a felhasználói igények alapján újabb funkciókkal bővülhet.

A visszaváltó pontok száma elérte a 3700-at, és a MOHU arra törekszik, hogy 3 éven belül az italcsomagolások legalább 90 százalékát újrahasznosíthassák Magyarországon – tájékoztattak a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában