2021.02.28. 08:55
5 bevált tipp a tökéletes palacsintához – hétvégére jól jöhet
Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár. A tészta leragadhat, elszakadhat. Íme néhány jól bevált tipp!
Forrás: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
1.Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy akár sima vízzel készítjük, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le. Apránként adjuk a száraz hozzávalókhoz a folyadékot, könnyebb úgy simára keverni és legyen jéghideg a víz, még szebb tésztát kapunk!
2. Ha a palacsintatésztába egy csipet szárazélesztőt és napraforgóolajt is teszünk, sokkal puhább lesz és tovább friss marad. Van, aki olajat, cukrot, és pudingport is tesz bele, így biztosan nem szakad szét! Ne keverjük túl sűrűre!
3. A palacsinta tésztájába keverjünk 2-3 evőkanál olajat, mennyiségtől függően. Az első palacsinta alá még öntsünk olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!
4. A serpenyő ne legyen túl meleg, mert akkor apró lyukacskák keletkeznek a tésztában.
5. Mindig pihentessük kb. egy órát a bekevert tésztát, könnyebb lesz sütni!
5+1 Ha mégis elrontottuk és ragadós a palacsintatészta , keverjünk hozzá két evőkanál búzadarát, és készítsünk belőle császármorzsát. Szóval, a palacsinta elronthatatlan, legfeljebb császármorzsa lesz belőle...