2020.12.05. 15:55
Unja a mézeskalácsot? Próbálja ki ezt a finom fehér csokoládés kekszet!
Míg sokaknál elmaradhatatlan kelléke a karácsonynak, addig mások már ránézni sem tudnak a mézeskalácsra. Érdemes új recepteket is kipróbálni.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Syda Productions
Sokaknál az ünnepi készülődésből nem hiányozhat a mézeskalácskészítés, mások azonban egy kicsit már unják a feldíszített figurákat. Teljesen érthető, hiszen a mézeskalács akkora szeretetnek örvend, hogy elfeledkezünk róla: számos más keksz és sütemény is van, amely teljessé teheti a karácsonyt. Íme a Táfelspicctől ez a fehér csokoládés keksz, amely szerecsendióval fűszerezve még finomabb.
Fehér csokoládés keksz
Hozzávalók:
250 g liszt
80 g kukoricakeményítő
2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
70 g porcukor
240 g margarin
90 g dió és mogyoró
200 g fehér csokoládé
1 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
Aprítsuk fel a diót és a mogyorót.
A lisztet keverjük össze a porcukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a vaníliát, a szerecsendiót és a kockákra vágott vajat is. Olvasszuk fel a csokoládét, majd azt is adjuk hozzá a tésztához. Gyúrjuk össze, majd dolgozzuk bele az aprított diót és mogyorót. Az így kapott tésztából formázzunk korongokat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig, vagy amíg aranybarnává válnak.
Borítókép: illusztráció