friss zöldségekkel

2019.04.14. 12:50

Az ünnepi étkezés is lehet mértékletes

A dietetikus szerint nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti ételek fogyasztásánál.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Samborskyi

Antal Emese dietetikus szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni. A szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.

Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!