2019.04.14. 12:50
Az ünnepi étkezés is lehet mértékletes
A dietetikus szerint nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti ételek fogyasztásánál.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Roman Samborskyi
Antal Emese dietetikus szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni. A szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.
A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.
Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.
Borítókép: illusztráció