2018.07.03. 09:42
Megéri a macerát: így készül a házi majonéz
Össze sem lehet hasonlítani a bolti változattal.
Próbálták már a házi majonézt? És a házi majonézt paleo módra? A Mindmegette 15 perces, egyszerű receptjét hamar összedobja az ember, a végeredmény pedig fenséges.
HOZZÁVALÓK
4 db tojássárgája
2 dl olajessimo, vagy olívaolaj
0,5 dl kókuszolaj
citromlé
só
agave szirup
1 tk mustár
ELKÉSZÍTÉS
A lehűtött tojássárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, mustárt és pici agavé szirupot, és egy kézi habverővel addig keverjük, míg szép, krémes nem lesz.
Ezután vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, mindig csak annyit, amennyit éppen felvesz a krémünk. A végeredmény egy nagyon sűrű kenőcs lesz, utólag citromlével ízesítjük.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / ColorMaker