Sport

2009.12.08. 11:54

A szezon végére elfogyott a jászberényi keret

A tavaszi gyenge szereplésének köszönhetően a nyáron búcsúra kényszerült a másodosztályú labdarúgó bajnokságtól a Jászberényi SE csapata, így az őszt már az NB III. Mátra-csoportjában töltötte.

Gelei József

A kiesést követően nagy változások történtek a berényi szakosztálynál: Pesti József személyében új vezetőedző érkezett a kék-fehérekhez, s a tavalyi keret nagy része is kicserélődött.
- A pénzszűke nagyon rányomta bélyegét tavaszi szereplésünkre, de szerencsére anyagi dolgaink mára rendeződtek. A tulajdonosok rendezték a korábbi adósságokat, a volt szakvezetőt, Földesi Károlyt és a játékosokat kifizették, így nyugodt körülmények között dolgozhattunk az elmúlt hónapokban - kezdte értékelését a károbbi kapusedzőből szakvezetővé előlépett Pesti József.

- Nyolc játékos távozott és ugyanannyi érkezett a nyáron, azaz létszámilag úgy tűnt, megvan a keret, így reálisnak tűnt a 3-5. hely megszerzése. Papp II. Tamás azonban már a harmadik fordulóban keresztszalag-szakadást szenvedett, három tehetségesnek ítélt, felnőtt keretbe felhozott ifistánk pedig menetközben leállt és befejezte a játékot. A rengeteg sárga lapos figyelmeztetés, az öt kiállítás miatt rendre eltiltását töltötte valamelyik játékosom, így azt kell mondanom, az őszi idény végére elfogytunk. Nem tett jót lelkivilágunknak az sem, hogy a szövetség az ötödik forduló óta nem tud dönteni a balassagyarmati óvás ügyében. A pályán hiába nyertünk korrekt körülmények között, tíz emberrel 2-1-re, hiába kezdeményez rendre új eljárást az MLSZ, az NB III-as versenybizottság bennünket sújt határozatával.
A körülményeket figyelembe véve, mennyire elégedett csapata nyolcadik helyével?
- Ha megkapjuk a pályán megszerzett három pontot, igazából nem maradtunk el túlzottan a célkitűzéstől. Amennyiben azonban elveszik a Balassagyarmat elleni győzelmünket, esetleg még büntetőponttal is sújtanak, a kieső zónába csúszunk vissza. A mutatott játékunk miatt azonban mindenképpen hiányérzetem van. A szezon elején még jól is teljesítettünk, ám a végére nagyon leengedtünk.
Azért akadt több rutinos játékos is keretében, akik a nehezebb pillanatokban összekaphatták volna magukat.
- Maradéktalanul senkit nem tudok dícsérni. A kapus Papp I. Tamás az első öt fordulóban szenzációsan védett, ám az ózdi meccset követően elmaradtak a bravúrjai. Móczó Nobert a szezon elején jól futballozott, a hajrára azonban beleszürkült a mezőnybe. Hamar Ádám rúgott ugyan nyolc gólt, de messze nem tudta kihasználni átlagon felüli gyorsaságát. Annyi ziccerrel, amennyit elhibázott az ősz folyamán, bajnokságot lehetne nyerni. Bárkányi Arnoldot tavalyi teljesítménye után az egyik legtehetségesebb játékosunknak tartottuk, ám messze elmaradt korábbi önmagától.
A kék-fehér együttes az őszi idény befejeztével november 30-ig maradt edzésben, jelenleg már szabadságukat töltik a játékosok. A tavaszi felkészülést Pesti József tervei szerint január 11-én kezdi a gárda.
[caption id="" align="aligncenter" width="350"] A tehetséges Bárkányi Arnoldtól (középen) az őszi idényben sokkal többet vártak a szakvezetők, szurkolók egyaránt Fotó: Pesti
[/caption]

Hamar Ádámot a Diósgyőr teszteli
A szolnoki nevelésű, Cegléden és Jászberényben az NB II-ben szerepelt Hamar Ádám az egész harmadosztály egyik leggyorsabb játékosának számít. Kivételes képességére felfigyeltek az élvonalbeli Diósgyőr szakemberei is és egy hetes tesztelésre hívták a játékost. Időközben azonban Aczél Zoltán vezetőedző távozott a borsodi klubtól, így kérdéses, hogy az új szakvezető - a hírek szerint Tornyi Barnabás - tetszését is elnyeri-e a 25 esztendős támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!