KISÚJSZÁLLÁS

2017.11.17. 15:30

Évtizedekig segítette az időseket, most díjjal ismerték el munkáját

A város egészségügyi és szociális ellátásában évtizedeken át kiválóan, felelősséggel, emberséggel végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként kapta a díjat.

Szőke Lukácsné a díjjal

Fotó: Daróczi Erzsébet

Dr. Petkovich Tamás Szociális és Egészségügyi Díját vehette át Kecze István polgármestertől Szőke Lukácsné, az idősek klubjának nyugalmazott vezetője.

– 1975-ben, az egészségügyi szakközépiskola befejezése után a városi bölcsődében gyermekgondozónőként dolgoztam, majd szülésznőként folytathattam szakmai pályám igen fiatalon, nagy felelősséggel a szülőotthonban, átélve azt a csodát, hogy megannyi újszülött a kezeim között vett először lélegzetet.

– Szeretettel emlékszem vissza világra segítésükre – mondja Katika, aki két gyermeke, Ágnes és Lukács megszületése után orvosi asszisztensként, majd 1985-től 2015-ig, nyugdíjba vonulásáig, a Kisújszállási Térségi Szociális és Alapszolgáltatási Központban dolgozott, ahol legutóbb az idősek klubját vezette.

– A legjobb tudásom szerint támogattam, segítettem az időseket. Fontos volt számomra, hogy lelki támasszal, derűvel és kedves szavakkal, közös programok szervezésével is hozzájáruljak életminőségük javításához.

– Mindeközben tanultam is, hogy hivatásom mind nagyobb szakmai tudással végezhessem. Életem a csecsemőgondozástól az idősgondozásban teljesedett ki, amiben gazdaggá válhattam az érett korúak életbölcsességeivel. Hálásan emlékszem vissza tanításaikra, kedvességükre, amivel visszaigazolták azt, hogy a jó szándék kamatozik.

Szőke Lukácsné a díjjal
Fotós: Daróczi Erzsébet

– Vallom, a szociális munkában csak közösségben, közösen lehet eredményt elérni, engem ebben munkatársaim is segítettek. Köszönettel tartozom a férjemnek, amiért támogatott, a szüleimnek, hogy becsületes, jóravaló, jó szándékú, szorgalmas emberek gyermekeként nőhettem fel.

– Családunkban mindig helye volt mások támogatásának, így nem feledem, hogy mindig vannak olyanok, akiknek segítségre van szüksége – mondja Katika, aki a mai napig karitatív munkát is végez.

Szőke Lukácsné teljesnek érzi az életét, hiszen van két sikeres gyermeke, két csodálatos unokája, a nyolcéves Martina és az ötéves Grétike.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!