Labdarúgás

2024.05.06. 07:00

Vármegye I.: a Tiszaföldvár lett a bajnok – galériával

Három fordulóval a vármegye I.-es bajnokság vége előtt lett bajnok a Tiszaföldvár, miután legyőzte a hazai pályán játszó Kenderes csapatát. A listavezető mögött tovább folytatódik a szoros a verseny a dobogós helyekért. A Jászberény kilencet lőtt a Tiszagyendának, a Mezőtúr is magabiztosan nyert hazai pályán a Jánoshida ellen, a Törökszentmiklós viszont pontokat vesztett a Kisújszállás vendégeként. A Cserkeszőlő még bajban lehet a bennmaradásért folytatott küzdelemben, miután otthon kikapott a Szajoltól.

Szoljon.hu

Vármegye I., 27. forduló

vármegye I, Szajol, Cserkeszőlő, labdarúgás
A rutinosabb, piros mezes Szajol hazai pályán győzte le a Cserkeszőlőt a vármegye I. 27. fordulójában
Fotó: Kiss János

Mezőtúr–Jánoshida 4–1 (4–0)
Mezőtúr, 120 néző.
Vezette: Dobó Sándor.

Mezőtúr: Tőke – Keő (Ujlakány, 70.), Szemes, Vadász (Kántor, 70.), Váradi (Patkós, 73.), Bontovics (Rácz R., a szünetben), PESTI, Susa, RENTLER (Nagy S., a szünetben), KEMENCZÉS, Penti. Edző: Erdősi Gyula.

Jánoshida: Nagyistván – Nagy K., Pataki, Kozák, Vatai, Sipos, Szokolai (Túróczi, a szünetben), Veréb D., Zombori (Bezzeg, a szünetben), Rimóczi (Eszes, a szünetben), Veréb V. Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Pesti (31.), Váradi (34.) Rentler (36., 42.), ill. Vatai (80.).
Az első félidőben jó iramú mérkőzést láthattak a nézők, de mivel már ekkor eldőlt a találkozó, a fordulás után a hazai csapat alulmúlta korábbi teljesítményét.

Erdősi Gyula: – Jól kezdtük a mérkőzést, és bár volt egy húsz perces lejtmenet, tíz perc alatt eldöntöttük a meccset, szebbnél szebb gólokat lőve.

Antal Gábor: – Öt perc alatt lerendeztük magunkat.

Tudósított: Erdősi Gyula

Kisújszállás–Törökszentmiklós 1–1 (1–0)
Kisújszállás, 120 néző.
Vezette: Czékus Sándor.

Kisújszállás: Belényesi – Csukodi Z., Csukodi D., NÉMETH K. (Németh G., 86.), Balázs G. (Balogh A., 69.), Kisair, Oros, Potornai (Simon, 90+1.), Imre Z., (Dobos, 54.), HORVÁTH B., KELEMEN. Edző: Újfalvi Erik.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer, Bába, Buru (PUPORKA, 55.), HÉDER R., Ágoston (Lucza, 55.), HÉDER A., Ladányi (Földi, 73.), NAGY G., Bojtok T. (Gusztafik, 68.), Farkas I. Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Csukodi (41.), ill. Gusztafik (90+5. – tizenegyesből).

Két azonos képességű csapat nagy lelkesedéssel, küzdelmes játékot játszott. Az első félidőben inkább a mezőnyjáték dominált, kapura veszélyes lövés szinte csak a hazaiak vezető gólja volt. A második játékrészben folytatódott a harcias, küzdelmes játék, a mérkőzés végi hosszabbításban már mindenki a meccs végét várta, mikor egy tizenegyes döntetlenre alakította a találkozó állását.

Újfalvi Erik: – Végig daráltuk, küzdöttük a meccset, de a játékvezetői felfogás minimum érdekes volt. A 93. percben történt szabálytalanságot is le kell fújni, nem csak az azt követő büntetőt. Akár megérdemelt döntetlen is lehetett volna, ha nincs a végén lévő játékvezetői „csattanó”.

Gergely Mátyás: – Érvényesült a futball örök szabálya, amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, nem érdemel győzelmet.

Tudósított: Majláth Antal

Kunszentmárton–Tószeg 0–2 (0–2)
Kunszentmárton, 80 néző.
Vezette: Gönczi Pál.

Kunszentmárton: Tóth L. – Máté-Fazekas, Légrádi (Cseh L., 82.), Kiri, Holló, Molnár Zs., Zsoldos (Lakatos J., 56.), Vincze, Gödő, Határ, Szabados (Varga G., 74.). Edző: Kiri Mihály.

Tószeg: Szabó B. – KOVÁCS T. (Tóth Z., 51.), Pongrácz (Dankovics, 69.), Gazdag (Hasznos, 82.), ARANYOS (Szőke J., 53.), Balogh D., KISS B., FELDÖLDI, Tóth K. (Tóth Á., 74.), BOLDIZSÁR, Polák. Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Gólszerzők: Aranyos (24.), Kovács T. (40. – tizenegyesből).

Kiállítva: Határ (90+2.).

Kiegyenlített mérkőzés első félidejében a vendégek két helyzetüket is kihasználták. A fordulás után a hazai csapat mindent megtett az egyenlítésért, ami végül nem sikerült neki.

Kiri Mihály: – Döntetlen szagú mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó Tószeg elvitte a három pontot.

Urbán-Szabó Viktor: –Megérdemelt győzelmet arattunk, ha koncentráltabbak vagyunk, több góllal is nyerhettünk volna.

Tudósított: Kiri Mihály

Kenderes–Tiszaföldvár 1–4 (1–1)
Kenderes, 100 néző.
Vezette: Bodac Tamás.

Kenderes: Dáné Zs. – SIPOS, Baktai B., LAKATOS V. (Hetrovicz, 51.), Farkas N., DÁNÉ SZ., Kolompár, TÓTH R., Ferenczi, Lisznyai (Karsai, 78.), Balogh T. Edző: Csillag Sándor.

Tiszaföldvár: Jakab – Sipaki (Bódai, a szünetben), Borgulya, Oláh Á. (Palatinusz, 74.), Antman, FEHÉR ZS., HÁDA (Budaházi, 67.), BOZSÓ (Szőke Á., 84.), Szántó M., FŐDI, Kálmán Sz. (Pápai, 84.). Edző: Sonkoly Lajos.

Gólszerzők: Tóth R. (18.), ill. Kálmán (44.), Bódai (48. – tizenegyesből), Bozsó (58., 83.)

A hazaiak felvették a kesztyűt a listavezető ellen, de a jobb játékerőt képviselő vendégek megérdemelten vitték el a három pontot, és lettek bajnokok.

Csillag Sándor: – Remek játékvezetés mellett, majd egy félidőn keresztül parkoltuk jól a buszt, de a két együttesnek nem ugyanaz volt a célja, így reális eredmény született. Gratulálok a csapatomnak a lelkesedésért, és a vendégeknek a bajnoki címhez.

Sonkoly Lajos: – A befektetett munkának meglett a megérdemelt eredménye, gratulálok a csapatunknak a bajnoki címhez!

Tudósított: Ficzere Géza

Cserkeszőlő–Szajol 0–2 (0–1)
Tiszaföldvár, 30 néző.
Vezette: Sütő Zsolt.

Cserkeszőlő: Bencze A. – Papp G. (Kardos, 84.), PERECZES, GÁL I., Kormos, Farkas M. (Panyik, 68.), Ferge, Zsigri, BENKE P., Varga A., Hervay (Benke A., 36.). Edző: Papp Zsolt.

Szajol: HARIS – Sárkány (Kávási, 75.), Amran, Kiss Zs. (Németh, 37.), DONKÓ, Kacskó, BENEDEK, SZENTMIKLÓSI (Czégény, 85.), HARCSA, FÜLÖP, Csajbók. Edző: Papp Erik.

Gólszerzők: Donkó (45. – tizenegyesből), Szentmiklósi (82.).

Mindkét csapat sok helyzetet alakított ki, de végül a rutinosabb Szajol nyert.

Papp Zsolt: – Gratulálok a csapatomnak, jó meccset játszottunk a Szajol ellen. Ha a helyzeteket értékesítjük, sokkal több lehetett volna ebben a mérkőzésben.

Papp Erik: – Legnagyobb pozitívum a találkozóban, hogy nem kaptunk gólt, de a bajnokság vége felé kezdünk elfogyni. Talán a nagyobb rutin miatt tudtuk megnyerni a meccset.

Tudósított: Papp Zsolt

Jászberény–Tiszagyenda 9–0 (3–0)
Jászberény, 100 néző.
Vezette: Simon Ádám.

Jászberény: Tüdős – Németh N., Gattyán (Káposztás, a szünetben), Petrányi (Muhari, 61.), Nagy F., Bathó (Magyar, 61.), Nagy L., Sali (Nagy M., 61.), Pikó (Kispál, 61.), Palcsó, Varga L. Edző: Besenyi Gábor.

Tiszagyenda: Tasi – Schiff, Hevesi, Boros, Zubor (Rézsó Zs., 80.), Rézsó G., Márton I., Katona, Sipos, Jenei, Balogh K. Edző: Boros Tibor.

Gólszerzők: Sali (5.), Varga L. (17., 26., 67., 79.), Nagy F. (47., 61.), Jenei (48. – öngól), Pikó (55. – tizenegyesből)

Ragyogó időben, gólgazdag mérkőzéssel búcsúztak el a berényi fiatalok a szurkolóiktól.

Besenyi Gábor: – Az első perctől kezdve uraltuk a játékot, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Nagy öröm, hogy ilyen szép és eredményes játékkal tudtuk a szurkolóinknak meghálálni az egész éves buzdításukat! Remélem, hogy minél többen elkísérnek minket az utolsó három fordulóra, hogy közösen érjük el céljainkat.

Boros Tibor: – Ezúton is szeretném megköszönni azoknak, akik ma nem jöttek el, hiszen egy ilyen kellemes délutánt szereztek nekem.
Tudósított: Besenyi Gábor

Lurkó Focimánia–Rákóczifalva 2–0 (0–0)
Szolnok, 60 néző.
Vezette: Fekete Tibor.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – SOLTÉSZ-NAGY (Bodnár, 70.), Török (Alföldi, a szünetben), Pintér (Balogh A., a szünetben), Pesti (Tóth J., 84.), Nagy A., Balázs B., Kiss B., SZÁSZ, Csorba, BALI. Edző: Balázs Béla.

Rákóczifalva: SCHUMANN – Kómár, Szakali, Méhesi (Kocsis, 69.), Katona, Major, Trecskó, Nádházi (Hadad, 58.), Varga K., Münich, Győr. Edző: Ruskó Zsolt.

Gólszerzők: Alföldi (57.), Tóth B. (80.).

Gyenge színvonalú mérkőzésen a hazaiak akarata érvényesült.

Balázs Béla: A helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt, de ennek ellenére is tudtunk két gólt szerezni.

Ruskó Zsolt: – Sajnos nem igazán érezzük át, hogy milyen mély gödörbe kerültünk a tavasszal. Lelkesedéssel és sok futással csodákat lehet tenni, de a mai napon mindkettő hiányzott a játékunkból. Gratulálok a Lurkónak!

Tudósított: Balázs Béla

Kunhegyes–Jászfényszaru 0–4 (0–2)

Kunhegyes, 120 néző.

Vezette: Borók Dániel.

Kunhegyes: Csík – Szentesi (Sztojka, a szünetben), Fábián (Házi D., 63.), Burai (Házi M., 79.), Tyukodi R., Tyukodi A., Szabó D. (Rózsa I., 84.), Kocsis T., Rózsa S. (Tyukodi N., 72.), Csörögi, Házi Cs. Edző: Rózsa István.

Jászfényszaru: Kovács T. – KÁLMÁN L., Penczner (Borbás, 66.), REGDÁNSZKI, Benedek, Baranyi (Kurunczi, 56.), Péter G., Ludasi, BARTALIS, Vaszicsku, LAKATOS D. (Bazsó, 79.). Edző: Kemecsi László.

Gólszerzők: Regdánszki (16.), Ludasi (47. – tizenegyesből), Vaszicsku (63.), Péter (69.).

A vendégcsapat valamivel támadóbb szellemben lépett fel, próbálta érvényesíteni az akaratát, ami a mérkőzés végére sikerült is neki.

Rózsa István: – Gratulálok a vendégcsapatnak, bár ezen a mérkőzésen ennyi különbség nem volt közöttünk.

Kemecsi László: – Az utóbbi években nem nagyon nyertünk Kunhegyesen, helyezéstől függetlenül, most hál’istennek sikerült, gondolva a szerdai kupamérkőzésre is. Gratulálok a Tiszaföldvárnak a bajnokság megnyeréséhez! Előttünk még nehéz mérkőzések állnak, de bízom benne, hogy sérülésmentesen letudjuk ezeket.

Tudósított: Rózsa István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában