Kosárlabda

2024.04.18. 09:00

Szórták a triplákat a jászberényi kosarasok

Elrajtoltak a férfi kosárlabda NB I/B 9–12. helyért folyó küzdelmei. Az első körben Jászberényi KSE tekintélyes, 22 pont különbséggel győzte le a Salgótarjáni KSE legénységét.

Varga Csaba

Nem a legjobb előjelekkel készülődtek a berényiek a középházi helyosztóra, ugyanis Horváth Nátán, Rátvay Balázs és Dékány Imre egyaránt sérüléssel bajlódik, így csak amolyan vésztartalékként írták be őket a jegyzőkönyvbe, játékukra nem került sor.

Jászberényi KSE
A fehér mezes jászberényiek jó játékkal, magabiztos győzelmet arattak

Az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a felek. Jordan Santigao és Dunai Zétény termelték a kosarak nagy részét, az utóbbi 15 pontig jutott, úgy hogy csak egy dobást hibázott az az első félidőben. Tegyük hozzá, hogy soraikból mindenki nagyon oda tette magát. A fordulást követően pedig szenzációs negyedet produkált a JKSE, hátul sorra védekezték ki a vendég akciókat, elöl pedig szórták a kosararakat, 76–46. Így már csak formaság volt a záró negyed, a tarjániak kozmetikáztak az álláson, de a jászberényiek magabiztos győzelemét nem fenyegette veszély.

A kék-fehérek elsősorban jó védekezésüknek és tizenöt triplájuknak köszönhetik sikerüket. A két győzelemig folyó párharc második meccsét pénteken játsszák Salgótarjánban.

Jászberényi KSE–Salgótarjáni KSE 92–70 (23–21, 24–15, 29–10, 16–24) 

Jászberény, Bercsényi Játékcsarnok, 200 néző. Vezette: Lengyel Á., Sörlei A., Marton P. 

JKSE: DUNAI 26/12, SANTIAGO 11/6, BOKA-MAGÓ 13/9, Oroszi 12/6, Meleg K. 13/3. Csere: Mester 12/6, Pilinszki 3/3, Német Á. 2. Edző: Puskás Artúr.

További eredmények, negyeddöntő: MAFC–Nyíregyháza 89–81 (végeredmény: 2–1),, BKG Prima Akadémia–Phoenix-MT Fót 94–106 (végeredmény: 1–2).

A negyeddöntő párosításai: Pécsi VSK–Phoenix-MT Fót, MAFC–Cegléd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában