Kosárlabda

2023.11.16. 09:46

Két győzelemmel mutatkozott be a fiatal tréner a CKE kispadján

Győzelem a Hepp kupában, majd a bajnokságban – kettőből kettővel kezdett a Cegléd új szakvezetője. Sértő Ádám szerint az eddig bukdácsoló csapat számára nincs itt a világvége, csak sokat kell még dolgozni.

Varga Csaba

Sértő Ádám (guggol) igyekszik tűzben tartani a meccseken csapatát

Fotó: Hunbasket.hu

Mint korábban is írtuk, a mindössze 28 esztendős Sértő Ádám lett a másodosztályban szereplő Ceglédi KE csapatának vezetőedzője. A fiatal szakember az elmúlt hat évadban az NKA Pécs szakmai stábjának tagja volt, a felnőttekkel Ivica Mavrenszkij mellett dolgozva kiharcolták a feljutást az A csoportba. Az U20-as csapattal tavalyelőtt országos bajnoki címet szereztek, legutóbb pedig az ötödik helyen végeztek.

A ceglédi gárda Siska János vezetőedző irányításával a tavalyi évadban a nyolcadik helyen zárt. A nyáron alapos vérátömlesztésen esett át a társaság, kimondva, kimondatlanul többen a legjobb négy közé várták őket, sőt, a legoptimistább ceglédi hívek a bajnokesélyes PVSK legfőbb kihívójának tartották csapatukat. Ehelyett az első hat meccsükből ötöt elveszítettek, ezután köszöntek el Siska Jánostól. Sértő Ádám a múlt szerdán az Óbudai Kaszások elleni Hepp Kupa meccsen, majd három nap múlva a Budafokkal szembeni bajnokin egyaránt győzelemmel debütált a kék-sárgák kispadján.

– Szimpatikus közeg fogadott Cegléden, ahol minden adott a gondtalan munkához – mondta Ádám lapunknak. – Azt tudom, hogy nagyon sok munka vár ránk, azért is szerződtem ide. Úgy láttam a két meccsen és a tréningeken, hogy ez egy jó támadópotenciájú gárda. A védekezésben viszont bőven van csiszolni való, ami nem megy egyik napról a másikra.

A szakember arról is beszélt, hogy az öltözőben jobb a hangulat, mint volt ideérkezésekor, a tréningeken, a mérkőzéseken is partnerként viselkedtek a játékosok. Természetesen még idő kell, hogy összecsiszolódjanak.

– Ezen a héten hat napunk van a közös munkára – folytatta a szakember. – Igyekszünk minden együtt töltött percet jól és intenzíven kihasználni. Több van a csapatban, mint amit eddig produkáltak, de azt be is kell bizonyítaniuk.

A két győzelem után a szurkolók is jóval optimistábbak, mint voltak két hete. Szerintük a következő 18 fordulóban lesz lehetőség előrelépni.

– Mikor idejöttem, mondtam a fiúknak, nincs itt a világvége, az alapszakasz kétharmada még hátra van. Csak tőlünk függ, hogy hol zárunk március végén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában