KOSÁRLABDA

2018.02.18. 19:50

Hetedszer is kupagyőztes lett az Olaj

Az évad 35. tétmeccsét megnyerte a Szolnoki Olaj, ami egyben Magyar Kupa-győzelmet jelentett a csapat számára. Konkrétan az Olaj 82–67-re verte a szombathelyi Falco legénységét, a debreceni Főnix Csarnokban megrendezett fináléban.

Varga Csaba

Debrecen, 2018. február 18. A kupagyõztes szolnoki csapat pezsgõvel ünnepel a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntõjében játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK mérkõzés után a debreceni Fõnix Csarnokban 2018. február 18-án. A szolnoki együttes 82-67-re gyõzött. MTI Fotó: Balázs Attila

A honi szövetség vezetői bölcs döntést hoztak, amikor a debreceni Főnix csarnokot jelölték az idei nyolcaddöntő helyszínének. Azt tudni kell, hogy ötödik alkalommal rendeztek nyolcas döntőt a Magyar Kupában, most a debreceni Főnix Csarnokban szurkoltak a legtöbben, nem kevesebb mint 4200 drukker váltott jegyet az Olaj–Falco fináléra.

Talán mondani sem kell, hogy Olaj hívei voltak túlsúlyban, hiszen Szolnok csak 130 km-re, míg Szombathely 480 km-re fekszik a cívis várostól. A piros-feketébe öltözött szurkolósereg számára nem ismeretlen a létesítmény, hiszen a nemzetközi kupákban egy időben hazai pályának számított a Főnix Csarnok.

Mindenesetre a csapat is magáénak érzi a létesítményt, úgy is kezdték a meccset. Vojvoda Dávidék amit az első öt percben rádobtak, abból kosár született.

Ezzel a parádés kezdéssel meg is alapozták sikerüket a szolnokiak. Nem volt gyenge pont a csapatban, a vasi együttes csak futott az eredmény után. Igaz, az első félidő hajrájára felzárkóztak hat pont távolságra, de a félidő végére 46–35 lett az állás. A harmadik negyedben is kontrollálta a játékot az Olaj, tíz pont alá ritkán tudott kerülni a Falco.

A szolnoki csapat a folytatásban semmit sem bízott a véletlenre, nem engedte közel kerülni vetélytársát, amely egy pillanatig sem adta fel a harcot. A hajrában elmaradtak az izgalmak, az Olaj harmadik vetélytársát is legyőzte a hétvégén, ezzel elhódította a Magyar Kupát.

– Ezen az estén a Szolnok jobb teljesítményt nyújtott – értékelt az nso-nak a lefújást követően Szrecsko Szekulovics, a Falco szerb kötődésű edzője.

– Támadásban sokat hibáztunk, tiszta dobásokat rontottunk el. Ellenfelünk szinte végig dominált a mérkőzésen. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy eljutottunk a döntőbe, a problémáink ellenére tisztességesen végigcsináltuk a kupahétvégét.

A kupagyőztes szolnoki csapat a trófeával
Fotós: MTI/ Balázs Attila

 

Kollégája és honfitársa Dragan Alekszics azt mondta: – Nagyon fontos volt, hogy nem engedtük kibontakozni Darrin Govenst az elzárás-leválások után. Ki tudtuk használni, hogy rövid volt a Falco rotációja, fizikailag jobb állapotban voltunk, ez vezetett a győzelmünkhöz. Nagyon örülök ennek a sikernek, a srácok és a szurkolók is megérdemelték!

A serleget először Vojvoda Dávid emelte a magasba, közel kétezer szolnoki szurkoló tomboló ünneplése közepette.

Tehát el lehet mondani, hogy az évezred sikercsapata az Olaj, amely az elmúlt 18 esztendőben hat bajnoki címet és hét kupagyőzelmet szerzett, a számok pedig önmagukért beszélnek.

Borítókép:  A kupagyőztes szolnoki csapat pezsgővel ünnepel

Fotó: MTI/ Balázs Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában