Összefoglaló

2024.05.09. 20:07

Egy férfi odaveszett a lángok között a szolnoki tűzesetben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Már csak az összeégett holttestét találták meg a tűzoltók annak a 60 év körüli férfinak, aki a csütörtöki Törteli úti tűzben hunyt el. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 21 éves, büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőügye, aki 2022. január 18-án nem sokkal este fél tíz után betört egy jászkiséri házba, majd a zajra felriadó, a házban egyedül élő 81 éves mozgáskorlátozott asszonytól pénzt követelt.

Több mint 142 millió forintos technológiai fejlesztés valósult meg a Radius Signage Kft.-nél Jászapátin. Az uniós pályázati forrásból megvalósult projektet Borbás Ferenc, a cég ügyvezetője május 8-án sajtónyilvános eseményen mutatta be.

Átalakul a Szent Imre tér Fegyverneken, a nagyszabású beruházás helyszíni bejárással egybekötött projektindítójára csütörtökön került sor. A közlekedés, az infrastruktúra és a környezet megújítását célzó fejlesztés a TOP Plusz egyik alpályázatának segítségével, 350 millió forintból valósul meg.

Bemutatta önkormányzati választási programját a Fidesz-KDNP Jászberényben. A Városunkért, Mindannyiunkért! Béke és fejlődés című programot Hajnal-Nagy Gábor, a kormánypárti koalíció polgármesterjelöltje csütörtökön a Szentháromság téren tartott sajtótájékoztatón ismertette.

Több mint két éve elfogató parancs van érvényben azzal a most 38 esztendős férfival szemben, aki egy csavarhúzóval kis híján halálra szurkálta édesanyja élettársát Cibakházán. A hosszú ideje szökésben lévő vádlott felett csütörtökön a távollétében is kimondta volna az ítéletet dr. Hajdu Anna bírónő a Szolnoki Törvényszéken, ezzel szemben hamarosan újra megnyitják a bizonyítási eljárást a büntetőügyben.

Egy 31 éves helyi lakost gyanúsítanak a rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami április 9-éről 10-ére virradóra történt Jászladányban. A férfi bemászott nagymamája házának ablakán, és a konyhából elvitt 1 kilogramm őrölt kávét, valamint több csomag száraztésztát. A tolvaj április 3. és május 4. között sem tétlenkedett.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök május 8-án, vagyis szerdán Szolnokon. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, mivel korábban eltiltották a vezetéstől. 

Közel hatszáz négyzetméter alapterületű bölcsőde épült Tiszabőn, ez lesz a település első ilyen intézménye. Az új bölcsőde az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásának köszönhetően készült el, és a szeretetszolgálat működteti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában