Elismerés

2024.05.07. 13:00

Hatvan évvel ezelőtt váltak technikussá, most gyémánt-oklevelet kaptak a szolnoki öregdiákok

A hajdani Szamuelyben végeztek, a napokban a Jendrassikban (osztály)találkoztak a jubiláló öregdiákok.

Mészáros Géza

Hatvan éves érettségi találkozóját tartotta a minap a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum 1964-ben végzett IV. B. osztálya. A tanintézmény annak idején Szamuely Tibor Gépipari Technikum nevet viselt. A jubileumi eseményről az egyik öregdiák, Kanizsa Lajos számolt be hírportálunknak.

A hat évtizeddel ezelőtti harminc friss technikus közül nemrégen tízen találkoztak egykori alma materünkben az osztályrandevún (a kép készítésekor egyikük már hazautazott) 

– Az osztályunk létszáma a technikusi oklevelünk megszerzésekor harminc fő volt. Közülünk sajnálatosan időközben tizennégyen már eltávoztak. Az osztálytalálkozón a jelenleg tizenhat fős létszámból az egyéb betegségek miatt már csak tízen tudtunk megjelenni – magyarázta a „véndiák”.

– Az egykori osztályunkból sokan mérnökök lettek. De akadt, aki vadászpilótának állt és lett közgazdászunk is. Egykori, nagy hírű alma materünk falai között a tanárainktól olyan tudást kaptunk, amelynek birtokában akárhová kerültünk az életünk során, mindenütt kiválóan megálltuk a helyünket. Immáron természetesen mindenki nyugdíjas, de vannak közöttünk még mindig aktív munkavállalók. Magam is még mindig mérnökként vagyok foglalkoztatva – mondta Kanizsa Lajos.

Az öregdiák hangsúlyozta, nagy köszönettel tartoznak Molnár Aranka igazgató asszonynak a szíves fogadtatásért, és az ismét technikummá vált iskola előtt álló fejlesztési munkák részletes bemutatásáért. Továbbá azért is, miszerint az akkori tanítási nap alatt két osztályba is bekísérte a hatvan évvel ezelőtt érettségizett csapatot. E meglepetés nem volt véletlen: az osztálytalálkozó résztvevői közül Göblyös Attila és Kanizsa Lajos unokái (Göblyös Attila és Cseh János Nimród) jelenleg az iskola tanulói.

A jubiláló öregdiákok megtalálták korabeli tablóképüket, majd pedig az osztálylátogatást követően az igazgató asszony, az ipari technikusi oklevelünk megerősítéseként, átadta számukra a Gyémánt oklevelet. 

A kis csapat végül hosszan tartó beszélgetéssel zárta az újratalálkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában