Szoljon podcast

2024.05.10. 11:00

Pixel Colony: a generációk közötti szakadék csökkentésére is törekszik a szolnoki e-közösség

A számítógépes játékok világa a legtöbbek számára kissé a félelmetes ismeretlenség homályába vész. Ezzel az e-közösségek tagjai viszont nem értenek egyet. Azzal pedig végképp nem, hogy az effajta szórakozás káros. Már ha a művelői képesek a mértéktartásra. Ezt a szemléletet helyezi előtérbe a legújabb, szolnoki e-közösség is, a Pixel Colony, azaz a Pilon.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Egyik vezetőjük, Markót Richárd, a Pixel Colony egyik vezetője a Szoljon.hu podcast legutóbbi adásában mesélt magukról, valamint céljaikról, törekvéseikről.

Pixel Colony, szolnok,  podcast
Vendégünk: Markót Richárd, a Pixel Colony közösség egyik vezetője
Fotó: Hutter Zsófia

– A közösségünk az e-kultúra különböző rétegeit igyekszik összefogni, úgy mint a gamerek (videójátékosok), anime kedvelők, cosplayerek, fantasy szerepjátékosok, társasjátékosok. Jelenleg közel háromszázhetven tagot számlálunk, közülük hetven, nyolcvan személy aki igazán aktív. Elsősorban az online térben tartjuk a kapcsolatot, de igyekszünk minél több programon, eseményen is részt venni együtt – sorolta Markót Richárd. Hozzátetette, leginkább Szolnokról, Budapestről és a környékről, de Németországból is vannak tagjaik, a táboruk pedig egyre népesebbé válik.

A Pixel Colony sokféle programot szervez

– Többféle rendezvényen is részt veszünk, népszerű a MondoCon illetve a SzolnoCon, itt valamilyen programelemmel vagyunk jelen. Több rendezvényünknek is helyet biztosít a Verseghy Ferenc Könyvtár, emellett például pont az intézménynek köszönhetően a Pletykafaluban van egy közösségi műhelyünk, ahol a jelmezkészítésbe kóstolhatnak bele az érdeklődők. A Szőlőszem Klubban szintén megjelenünk időnként – részletezte Richárd. Azt is elárulta, hogy még mindig sokféle negatív vélemény övezi az e-kultúrát, de ez talán már változóban van.

– Nagyon szeretnénk megmutatni, hogy aki hozzánk belép biztonságban élvezheti a hobbiját és hasonló érdeklődésű személyekkel találkozhat, barátkozhat. Nincsenek szigorú elvárásaink, de a kölcsönös tisztelet az alapvető értékeink közé tartozik. Örülök, hogy tizennyolc éves, de hatvan pluszos tagunk is van. Ez remek, mert sokféle tapasztalatot tudnak kicserélni egymás között, ráadásul kisebb lehet a generációk közötti szakadék – árulta el Markót Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában