Digitális oktatás

2024.05.04. 14:32

Közel kétezer laptopot osztottak szét a Jászberényi Tankerület tanulói között

A jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak 165, a Jászapáti Általános Iskola és AMI diákjainak 60 darab laptopot osztottak ki a minap.

Illés Anita

A Klebelsberg Központ által megvalósított „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című európai uniós projekt keretében ebben az évben 1645 darab laptopot kapnak a Jászberényi Tankerületi Központ intézményei. 

laptop, támogatás, Pócs János
A laptop programról tartottak sajtótájékoztatót a Jászapáti Általános Iskola és AMI Tudástermében. Képen balról jobbra: Zsemberi Zoltán, tankerületi igazgató, Pócs János országgyűlési képviselő, Tavasz Ferenc iskolaigazgató, Nagy Emese igazgatóhelyettes, ifj. Pócs János alpolgármester
Fotó: Pesti József

 

Ebből 165 darabot a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, míg 60 darabot a Jászapáti Általános Iskola és AMI tanulói kaptak meg csütörtökön. 

A digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférést segítő program jászapáti sajtótájékoztatóján Tavasz Ferenc iskolaigazgató köszöntötte a jelenlévőket, köszönetet mondva a kormánynak a támogatásért. 

– Folyamatosan fejlődik az oktatás színvonala Jászapátin. Az elmúlt évben új, modern iskolaépületet adtunk át a városközpontban, jövőre pedig megújul a Tornyos Iskola épülete is. Mindez azt mutatja, hogy a város jó úton halad – hangsúlyozta ifj. Pócs János alpolgármester. 

– A 2020-as covid járvány átalakította az oktatást, nagyon gyorsan át kellett térni a tantermi oktatásról az online, digitális oktatásra. Ehhez azonban sajnos nem minden háztartásban állt rendelkezésre megfelelő infrastruktúra – vette át a szót Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerületi Központ Igazgatója. 

– A kormány 2022 tavaszán országos projektet indított az akkori 5. és 9. évfolyamos tanulóknak és a pedagógusoknak. Az akkor megkezdett program harmadik állomásához érkeztünk. A Jászberényi Tankerületi Központ intézményeiben 1645 laptopot osztunk ki a következő napokban. Ezekkel az eszközökkel lehetősége van mindenkinek a versenyképes tudás megszerzésére – fűzte hozzá a tankerületi igazgató. 

A sajtótájékoztatón Pócs János országgyűlési képviselő felidézte a tankerületi központok létrehozását. Mint mondta, ezzel az volt a kormány célja, hogy az iskolákat és a gyerekeket a település adóbevételétől függetlenül tudják támogatni. 

– A laptop program lényege, hogy nem az iskolának és a szülőnek kell megvásárolni az oktatáshoz szükséges digitális eszközöket, hanem a kormány a tankerületi központokon keresztül biztosítja – fogalmazott a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában