KultúrPince

2024.05.06. 17:33

Új közösségi térbe csábítják a szolnoki diákokat

Új közösségi tér várja a fiatalokat Szolnokon. A Kossuth téren a városháza pincerendszerében, az egykori Sörárium helyén kialakított KultúrPince egy kis ünnepséggel egybekötve május 10-én nyitja meg kapuit az ifjúság előtt.

Kovács Berta

Szolnok 2024-2034 időszakra vonatkozó ifjúsági koncepciójában is megfogalmazódott az a cél, hogy létrehozzanak egy olyan közösségi teret, ahol a fiatal korosztály szívesen tölti szabadidejét és saját programokat is tudnak szervezni. A Diák Közgyűlésen is felmerült ez az igény. Minderről Szalay Ferenc polgármester beszélt a helyszínen a hétfői sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc, Suki Ottó, KultúrPince
Szalay Ferenc polgármester (balra) és Suki Ottó diák alpolgármester az eseményen
Fotó: Mészáros János

Mint említette, korábban az Árkádok mögött működött a Szifon, annak bérleti szerződését felmondták, a Söráriumnak is lejárt a pályázatban előírt fenntartási ideje, így központi részen tudnak teret biztosítani a fiataloknak.

A KultúrPincét a város üzemelteti, jól működő ifjúsági részlegének tevékenysége miatt pedig a Verseghy Ferenc Könyvtárra hárult az ifjúsági tér létrehozásának feladata. 

Az önkormányzat márciusi közgyűlésen fogadta el a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. és a könyvtár közötti megállapodást, melynek értelmében mindegy 400 négyzetméter, több helyiséget felölelő területen alakítanak ki közösségi teret a fiataloknak. A tervezésbe a fiatalokat is bevonták.

Czakóné Gacov Katalin könyvtárigazgató is beszélt terveikről. Mint mondta, a tér plusz lehetőségeket ad a könyvtárnak is, hiszen sokszor az a gond, hogy nincs elég hely a különféle kluboknak. 

A KultúrPincében a fiatalok biztonságosan tölthetik szabadidejüket. A klasszikus közösségi játékok mellett koncerteket is lehet tartani, de kiállításokat is rendezhetnek.

Az ifjúsági tér előnyeit Suki Ottó diák alpolgármester is ecsetelte. A városi diáktanács képviseletében pedig Pintér Krisztina és Menyhárt Gergő osztotta meg kedvező véleményét.

Az új, alkoholmentes ifjúsági tér 14 órától lesz nyitva, szerdán és csütörtökön 20 óráig, pénteken és szombaton pedig 23 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában