Fejlesztések

2024.05.09. 17:53

Megújult utakat avattak és az idősek klubjának korszerűsített épületét is átadták Jászjákóhalmán

Két jelentős TOP Plusz-os beruházást adtak át, összesen közel kétszázmillió forint értékben csütörtökön Jászjákóhalmán.

Illés Anita

Befejeződött az Idősek Klubja épületének energetikai korszerűsítése, kívül-belül megszépült az intézmény. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázati támogatásával, közel 35 millió forintból valósult meg. Az önkormányzat több lépésben igyekszik felújítani intézményeit, ennek a folyamatnak egyik fontos állomása volt az idősek klubja épületének energetikai racionalizálása. 

idősek klubja, átadás
Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az idősek klubja korszerűsített épületét
Fotó: Pesti József

– A munkálatok ideje alatt is folyamatosan működött az intézmény, hiszen a szépkorúak, a rászorulók nem maradhattak ellátás nélkül. Az idősek klubja belső felújításához az önkormányzat 1,5 millió forinttal járult hozzá. Új, a kor követelményeinek megfelelően korszerűsített intézményben biztosítjuk az idősek nappali ellátását – kezdte a köszöntők sorát Serfőző Anna, a nappali ellátás vezetője.

A projekt ünnepélyes zárórendezvényén Terjéki Tünde polgármester elmondta, hogy az önkormányzat már hosszú évek óta kereste a pályázati lehetőséget az idősek klubja felújítására. 

– Figyelünk arra, hogy az idősek környezete minél szebb, otthonosabb legyen. Kívánom, hogy a klub lakói éljék meg ezt a beruházást úgy, hogy az intézmény dolgozóinak szerető gondoskodása mellett érezzék a község gondoskodását is – fogalmazott a településvezető, aki köszönetet mondott mindenkinek a beruházás megvalósításáért. Ismertette, hogy egy másik TOP pluszos beruházás keretében belterületi utak fejlesztésére 150 millió forint pályázati forrást nyert az önkormányzat. Ebből öt utca újult meg, aszfaltburkolatot kapott a Templom tér körüli út, a Zöldmező, a Petőfi, a Szabó Szabolcs utca és a Kossuth Lajos út egy szakasza. 

útfejlesztés, beruházás
A nemzeti színű szalag átvágásával felavatták a megújult belterületi utakat
Fotó: Pesti József

A projekt részeként kiépítették az út melletti vízelvezető árkokat és a balesetmentes közlekedés érdekében új közlekedési táblákat helyeztek ki. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő az idősek szeretetéről, megbecsüléséről beszélt. 

– Az idősektől kaptunk mindent, hálával és tisztelettel tartozunk nekik. A nehéz napokban szeretettel, hittel és erővel töltik fel a lelkünket – osztotta meg gondolatait a politikus, aki emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban mintegy kétmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett Jászjákóhalmára. 

Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke többek között a terület- és településfejlesztés koordinálásáról beszélt, ami a vármegyei önkormányzat kizárólagos hatáskörébe tartozik. Mint mondta, ebben az uniós fejlesztési ciklusban mintegy 90 milliárd forint érkezett a vármegyébe több mint 400 projekt finanszírozására. Az idősek klubja épületét Ivancsó István plébános áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában