Praxis

2024.05.07. 11:25

Kiírták a pályázatot: tízmilliót kap az a háziorvos, aki Abonyban telepedik le

Eredetileg hétmillió forintot szánt volna Abony a városban letelepedő háziorvosoknak, végül ennél is magasabb összeggel kapnak támogatást.

Rózsa Róbert

Mint korábban is beszámoltunk, Abonyban arról döntött februárban a képviselő-testület, hogy letelepedési pénzzel ösztönzik a felnőtt háziorvosokat, hogy Abonyban vállaljanak praxist. A testület akkor 7 millió forint összegű egyszeri támogatást szavazott meg.

orvos, abony, haziorvos
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Mivel ennek ellenére sem jelentkeztek orvosok, áprilisi képviselő-testületi ülésén az összeget tízmillió forintra emelte meg a város. Hétfőn a város honlapján az erről szóló pályázat is megjelent. 

Eszerint a támogatás folyósításáért a felnőtt háziorvos vállalja, hogy legalább három évig Abonyban telepedik le, és ellátja a számára felajánlott körzetben a háziorvosi feladatokat.

 A támogatáson túl a teljes NEAK-finanszírozás megilleti a pályázót.

A pályázat benyújtása folyamatos, annak elbírálása a benyújtást követő 30 napon belül történik. A jelentkezőnek vállalnia kell – a szakmai megfelelésen, büntetlen előéleten, magyar állampolgárságon, vagy magyarországi szabad mozgáson, tartózkodáson túl –, hogy a praxist vállalkozási formában működteti.

Pályázni a város hivatalos elektronikus levelezési címén ([email protected]), ügyfélkapun vagy személyesen a polgármesteri hivatalban lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában