Tiszteletadás

2024.04.30. 17:00

Újabb hősök nevével bővül Tiszapüspöki háborús emlékműve

Hamarosan újabb nevekkel bővül Tiszapüspöki hősi emlékműve, az elmúlt időszakban több, mint tíz olyan katona nevére derült fény, akik többnyire az első világháború idején estek el.

Molnár-Révész Erika

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik életüket áldozták a hazáért. Tiszapüspökiben az évek során hagyománnyá vált, hogy minden évben méltó módon tisztelegnek a település saját hősi halottai előtt. 

háborús emlékmű
Hamarosan újabb nevek kerülnek fel Tiszapüspöki háborús emlékművére, ahol már számos hős neve szerepel
Fotó: Mészáros János

Az idei év azért különleges, mert az elmúlt években körülbelül 10-15 újabb nevet sikerült felkutatni, így közel már 130 hősi halottunk van. A legújabban megtalált nevek is felkerülnek a hősök napi ünnepség alkalmából a világháborús emlékművünkre 

– tájékoztatott Farkas László történész, a Tiszapüspöki Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója. Hozzátette, az újonnan felkutatott katonák többnyire az első világháborúban, ketten a második világháború ideje alatt vesztették életüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában