Látogatás

2024.04.18. 19:16

Egy legendás bajnok toppant be az abonyi sportnapra

„Klasszis erősítés” érkezett a napokban tartott abonyi sportnapra.

Rózsa Róbert

Hogy Vaskuti Istvánnak milyen erős a nyaka, azt nem tudhatjuk pontosan. Azt viszont igen, hogy nagy terhelést kellene kibírnia, ha az összes olimpiai bajnoki és világbajnoki aranyat a nyakába akasztanák, pláne ha azokat az érmeket is, amelyeket magyar bajnokságokon szerzett. Előbbi kettő kategóriában tizenegy aranya van összesen a fenti úriembernek (egy az ötkarikás játékokról, tíz a vb-kről), míg magyar bajnoki dobogón 29-szer állt.

Vaskúti István
A kenus legenda, Vaskuti István (balról a második) látogatott Abonyba
Fotó: abony.hu

Vélhetően azért megbirkózna a képzeletbeli feladattal az egykori kenus, aki a hetvenes-nyolcvanas évek kiemelkedő klasszisa volt, és akit karrierje elismeréseként 2023-ban a Nemzet Sportolói közé választottak, az abonyi származású Varga János helyét átvéve.

Nos, Vaskuti István – Győr Bélával, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárával együtt – éppen Abonyban járt szerdán, és nem is mulasztotta el felkeresni elődje, a néhai birkózófenomén emlékművét. De ellátogatott az aznap a Török János Református Oktatási Központ Kinizsi Pál Gimnáziuma diákjai számára rendezett sportnapra is. Az Abony.hu-n olvasható beszámoló szerint a jó hangulatú program kiemelkedő része volt, amikor Vaskuti István mesélt életéről, a sportról, az olimpia eszméjéről a tanulóknak.

A sportnapon egyébként mintegy 300 diák vett részt, akik mind a mozgás öröméért húztak tornaruhát. Számos sportágban mérték össze tudásukat, a gimnázium diákjai mellett a helyi általános iskolák és az Abonyi Torna és Akrobatika Klub, valamint az Abonyi Birkózó Club sportolói is képviselték magukat a rangos eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában