Programajánló

2024.04.19. 09:00

Színes programokat kínál hétvégén a Jászkunság

A Jászságban pálinkamustra, Szolnokon utazási kiállítás, de piacok, és színes szabadtéri programok is várják a kikapcsolódni vagyókat hétvégén a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK április 19.

SZOLNOK Ezen a napon kezdődik és még szombaton is tart délelőtt 10-től délután 18 óráig a 25. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás a Hild téren. A rendezvény ideje alatt a programokat különböző színpadi produkciók is színesítik majd. 18 és 21 óra között a Szimfonik Harsona és a Smart együttes közreműködésével utcabált tartanak.

pálinka
Idén is remek pálinkákat szolgálnak fel Berényben
Forrás: Illusztráció

A Tiszta Szívvel Szolnokért elnevezésű szűrőprogram utolsó napján a Szandaszőlősi Általános Iskolában tartanak ingyenes vizsgálatokat 14-től 17 óráig. 

SZOMBAT április 20.

SZOLNOK Reggel 8 órára várják a szemétszedőket a Tavaszi Nagytakarítás című programra a Holt-Tisza parti Kertvárosi Közösségi Házhoz. A szervezők kesztyűt és zsákot is biztosítanak a résztvevőknek. Az esemény várhatóan 13 óráig tart majd. 

Reggel 9 órakor rajtol a II. Szolnoki Kutyagolás, vagyis jótékonysági kutyás futás a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A bevételt a leukémián átesett Csontos Csenge rehabilitációjára fordítják. A futáson – melyre tárgyi adományokat, például állateledelt is lehet vinni a Szolnoki Álltotthon számára– 2 és 4 kilométeres távok között lehet választani. 

A TISZaPART Moziban Családi mozidélelőttöt tartanak. A vetítések után a gyerekeket kézműves játszóházzal, a felnőtteket interaktív előadással várják. 11 órától Kiberül az igazság címmel az online csalások megelőzéséről, 12.30-tól pedig InterNeTedd címmel az internet veszélyeiről hallhtnak az érdeklődők. 

Az Autizmus Világnapja alkalmából 14 órakor programok kezdődnek a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A megnyitó után előadásokat, majd szekcióüléseket tartanak, 17 órakor indul a belvárosi séta. 

Jóllét és Jólét címmel kezdődik program 15 órakor a Garden Hotelben. A 18 óráig tartó eseményen gyógygombákat és natúrkozmetikumokat mutatnak be az érdeklődőknek. 

A Szent Imre Művelődési Házban, vagy a Cserkészházban délután Szakajtó címmel tavaszi táncházat tartanak. 16 órától a Zengő-Bongó Meseszínház előadásában Az öreg halász és a nagyravágyó felesége című darabot lehet megtekinteni, 17 órától az Aprók Táncháza, 18 órától pedig össznépi táncház kezdődik, ami egészen éjfélig tart majd. 

JÁSZBERÉNY Reggel 9 órakor a megnyitóval kezdődnek az idei, XI. Jászsági Pálinkamustra és Párlatverseny programjai a Jász Múzeumban. 10 órakor indul és 13.30-ig tart a Pálinkák mustrája, 16 órától a Pálinka-áldás után a Lehel Vezér Gimnázium Férfikarának műsorát követően kerül sor a pálinkamustra ünnepélyes eredményhirdetésére. 

MEZŐTÚR Délelőtt 11 órától a Túri Fazekas Múzeumban Szimeon Nikolov Grafikai rajzok című kiállításmegnyitójára várják az érdeklődőket. A vendégeket Ő. Exc. Christo Polendakov, a Bolgár Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyar nagykövete köszönti. A tárlat augusztus 15-ig látogatható.

TISZAFÜRED Délelőtt 10 órától a Roma Tehetségkutató Verseny döntőjének ad otthont a Kovács Pál Művelődési Központ zene, tánc és ének kategóriában. A rendezvény célja a roma kultúra és hagyomány sokszínűségének bemutatása, valamint a tehetségek utánpótlásának biztosítása.

Ugyanitt délután 15 órától a kisgyermekes családokat várják a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadására, melyet a Kerekerdő Fiai dráma szakkör társulata mutat be.

TISZASZENTIMRE 13 órától György-napi rendezvény tartanak az újszentgyörgyi településrész régi iskola udvarán. A megnyitó után civil csoportok műsorai és köszöntők kezdődnek, 14 órától Sihell Feri, 15-től Szandi lép a színpadra, 17 órakor a KontáRock ad koncertet. 19 órától éjfélig tartó utcabál veszi kezdetét. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Délután 14 órakor kezdődnek a XVI. Vécsey Emléknap programjai a Galambos-parkban. Az esemény 14 órától megemlékezéssel kezdődik a Vécsey emléktáblánál. 16 órától Betyárvilág címmel látványos bemutatót tart a Hórihorgas Hujákolók Gólyalábas és Óriásbábos Társulat. A legkisebbeket a program ideje alatt nyuszisimogató, légvár, kalandkamion és cukorágyú várja. 

KUNSZENTMÁRTON Polgármesteri jótékonysági estet tartanak a Kunszentmártoni Zeneiskola épületének felújításáért a Szabó Gyula Művelődési Központban, a kapu 18 órakor nyílik, az esemény 19 órakor kezdődik. 

VASÁRNAP április 21. 

NAGYKÖRŰ Reggel 9 órától nyit a Virágbontó Körűi Piac a piactéren. A szokásos kínálatban szerepelnek füstölt húsáruk, sajtok és tejtermékek, homoktövis és chilis termékek, szörpök és lekvárok, mézek, házi sütemények, kürtős kalács, kerámiák és ékszerek, szőttesek és helyben készülő cirokseprűk, valamint más kézműves portékák. A piac ideje alatt zajlik majd az újra beinduló Garázsvásár, és nyitott kapukkal várja a látogatókat a Régiség Udvar is.

TISZAVÁRKONY Délelőtt 10 órakor nyit a Tisza Placc kézműves és termelői piac a Tisza-parton. A vásár közben a kilátogatók hintóból is megcsodálhatják a folyópartot, a gyerekeket pedig kézműves sátor várja. Az esemény 14 óráig tart.

Délután egy órától a Közösségi színtéren a Tiszavirág Bábcsoport előadásában a Minden egér szereti a sajtot című produkciót lehet megtekinteni. 

SZOLNOK Kertvárosi Kerekező Tavaszi Bringás Napot tartanak délelőtt 10 órától a Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtárnál 13 óráig. A programok között a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos játékok, ügyességi feladatok és biciklizés is szerepel. Az esemény idejére a Szolnok Egészségfejlesztési Iroda és a Lelki Egészség Központ szűrővizsgálatokkal készül. 

Ugyancsak a bicikliseket várják egy 15 kilométeres Föld-napi kerékpártúrára a Nefag Parkerdőbe. A találkozó délután 15 órakor a Kossuth téren lesz.  

ÚJSZÁSZ A városi művelődési házban 17 órától Tudod, hogy nincs bocsánat címmel József Attila-est kezdődik Hobo előadásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában