Hulladékgyűjtés

2024.03.04. 16:30

Településvezetők és civilek is szedték a szemetet Rákóczifalvánál

Közös összefogással eltakarították a szétdobált hulladékot Rákóczifalva és Rákócziújfalu között a kerékpárút környékéről.

Kovács Berta

Nagy területről takarították el a szemetet önkéntesek a hétvégén. A két település és a szolnoki Szív és Érrendszeri Betegek Rehabilitációs Egyesülete összefogásával megtisztult a Rákóczifalva és Rákócziújfalu közti kerékpárút környezete.

A Szent Rókus kápolnától indultak reggelente a szemétszedő brigádok 
Forrás: Beküldött fotó

A helyi polgárőrök, vadászok, horgászok, civil szervezetek képviselői között dr. Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere és Varga József, Rákócziújfalu első embere is ott szorgoskodott.

A hétvégén mindkét reggelen a két település közé eső Szent Rókus kápolnánál gyűltek össze, akik fontosnak érezték, hogy tegyenek valamit környezetükért, majd két irányba indulva nekiálltak összeszedegetni az eldobált hulladékokat, melyekből akadt bőven. A kerékpárút melletti árkok és a bekötő utaknál húzódó bokros részek is rejtett jócskán olyasmit, ami nem oda való. A szandai benzinkút környékét is kitakarították. Meg is telt a hétvégén közel nyolcvan szemeteszsák, melyeket az NHSZ szállít el.

Rákóczifalván nemrégiben a helyi sportegyesület, a Rákóczifalva SE is szervezett szemétgyűjtő akciót, melyben az ifjú focisták a város és Szandaszőlős között tisztították meg a 442-es út mindkét oldalát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában