Összefoglaló

2024.03.31. 20:40

Egy különös síremlék található a szolnoki Kőrösi úti temetőben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Valaki járt a hajókatasztrófa túlélőinek szolnoki sírjánál, még láthatók a nyomok. Egy különös síremlék található a szolnoki Kőrösi úti temetőben. Úgy tűnt, egy évszázados rejtély oldódott meg akkor, amikor először leolvasták a fejfán szereplő neveket, de néhány évvel ezelőtt egy kutatás nyomán még furcsább kép rajzolódott ki. Valaki vagy valakik ma is gondozzák azt a bizonyos sírhelyet, nemcsak az ott nyugvóknak, de egy különleges történetnek is emléket állítva. Egy világszerte ismert hajókatasztrófa szálai vezethetnek a szolnoki sírkertbe?

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Mindenképp próbáljuk ki a Snake játékot Kunszenten, felér egy időutazással. Harminc éve indult a digitális mobilozás Magyarországon. Az elmúlt évtizedekre egy kiállítással emlékeznek Kunszentmártonban.

Közösen tisztítják meg a határt Kisújszálláson. A Városvédő és -Szépítő Egyesület évek óta megrendezi a környezettisztasági programját.

Baromfitartási támogatással ösztönzik a háztáji gazdálkodást Jászladányon. A jogosultság egyik feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a nettó 300 ezer forintot.

Újra kereszt magasodik az abonyi katolikus templomnál. Húsvétra visszaállították az abonyi katolikus templom felújított keresztjét.

Czakóné Gacov Katalin: Remek csapatmunkával könnyű jól teljesíteni. Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a közelmúltban Czakóné Gacov Katalin, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény vezetője. Az igazgatónő, bár nem számított az elismerésre, igazán örült neki és rendkívül motiválónak tartja. Emellett kiemelte, hogy az érdem mindenképpen közös a kollégákkal, hiszen mindazt, amit az intézmény elért, együtt vitték véghez.

Megszépül az idősek otthona Kengyelen, önerőt és pályázati pénzt is felhasznál ehhez az önkormányzat. Míg önerőből a festést, a lábazat kialakítását és a nyílászárócserét végzi el, addig egy közel 7 millió forintos pályázatból a villamoshálózatot cserélné ki és egy összekötő folyosót újítaná fel a Kengyeli Egyesített Szociális Intézmény épületén a település önkormányzata. mivel az önerős munkákat már elkezdték, így az épületegyüttes az év során fokozatosan megszépül.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában