Beruházás

2023.12.29. 20:15

Energiatakarékos lámpákkal és napelemekkel is spórolnak majd Rákóczifalván

Januárban megkezdődhetnek a spórolást lehetővé tevő fejlesztés munkálatai, biztosították a szükséges összeget.

Kovács Berta

Dr. Túróczi Imre (balra) és Csomán Imre alpolgármester már nyár elején megmutatta, hová tennének még napelemet

Fotó: Mészáros János

A megvalósítás szakaszába léptek a megálmodott energetikai korszerűsítések Rákóczifalván. Dr. Túróczi Imre polgármester már 2023 első felében beszélt elképzeléseikről.

Az elkövetkezendő időszakban az önkormányzat 40 millió forint összegű beruházást valósíthat meg. Ehhez nemrég írták alá a szerződést a 35,7 millió forintos hitelfelvételről.

Az összegből többféle fejlesztést is végeznek. Korszerűsítik a közvilágítást a 442-es út és a Rákóczi út mentén, energiatakarékosabb és nagyobb fényerejű lámpákat helyeznek ki. A polgármesteri hivatalnál hőszivattyút telepítenek. Napelemeket helyeznek el a sportpályánál, az orvosi rendelőre, az egészségházra, a polgármesteri hivatalra, valamint az úgynevezett „iparos kör” épületére.

A napokban átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, januárban a konkrét munkálatok is megkezdődnek.

– Abban bízunk, hogy március végére az összes tervezett fejlesztést sikerül kivitelezni – adott hangot reményeiknek dr. Túróczi Imre polgármester.

A beruházásokkal jelentős energiaköltségeket tud megtakarítani az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában