Esemény

2023.11.15. 19:00

Új aszfaltozott mezőgazdasági utat adtak át Jászárokszállás külterületén

55 cm mély útalapot kapott a régi földes út.

Pesti József

Az átadó ünnepségen Antal Péterné, Farkas Sándor, Pócs János és Molnár Ferenc vágta át a szalagot

Fotó: Pesti József

A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett VP6- 7.2.1.1- 21 kódszámú "Külterületi helyi közutak fejlesztése"  című pályázati  felhívásra benyújtott "A jászárokszállási Torba dűlő elnevezésű külterületi út fejlesztése" című projekt átadó ünnepségét tartották szerdán délután Jászárokszálláson.

Az önkormányzat a pályázatot 2021. január 18- án indította el, melyen a sikeres elbírálást követően több mint 265 millió forintot nyert. Ez 95 %- os intenzitású támogatást jelentett, amit a város mintegy 20 millió forinttal egészített ki. A kivitelezést 12 pályázó közül a Colas Út Zrt. nyerte el.

Az 1500 métert meghaladó 6 m- es aszfalt út 55 cm mély útalappal rendelkezik, melyet az agrárgazdák is biztonsággal tudnak majd használni. 

Az ünnepségen köszöntőt mondott Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és Pócs János országgyűlési képviselő, majd Molnár Ferenccel, a kivitelező képviselőjével közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában