Cibakháza / Galériával

2023.09.10. 19:55

A döbbenet csendje telepedett a templomra a meggyilkolt atyára emlékező misén

A gyász és a megrendültség csendje telepedett a cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templomra vasárnap délután. Olyan emberre emberre emlékeztek a jelenlévők, akinek az elvesztése soha ki nem törölhető nyomokat hagyott a lelkekben.

Szoljon.hu

Szomorú jubileumra emlékeztek a jelenlévők

Fotó: Nagy Balázs

Csendben, méltóságteljesen gyülekeztek a vasárnap délutáni misére a hívek a cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templom előtt, aztán négy órára teljesen megteletek a padsorok is. A szemekben gyakran könny is csillogott.

Szomorú jubileumra emlékeztek a jelenlévők, hiszen éppen tíz éve történt, hogy Szarvas András atyát meggyilkolták a településen. A nyomasztó emlék súlya alól azóta sem tudott szabadulni senki, aki akkor maga is átélte azokat a döbbenetes órákat.

A szertartáson többen is Szarvas András szellemi örökségét méltatták, s köszönetet mondtak mindazért a jóért, amit ő adott az embereknek. Az emlékező misét Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke celebrálta, aki egyebek közt felidézte az első találkozását is Szarvas Andrással.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában