Szolnok

2021.03.08. 15:33

Visszaváltják a helyközi járatok bérleteit

Mutatjuk, milyen esetekben lehet igényelni a bérletek visszaváltását.

Szoljon.hu

A védelmi intézkedések 2021. március 8-ától történő, a kormány által bejelentett szigorításával összefüggésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium a helyközi (országos, regionális és elővárosi) személyszállítási közszolgáltatások vonatkozásában egységes bérlet visszaváltási gyakorlat alkalmazását rendelte el – tájékoztatta hírportálunkat Gyuricska Éva, városházi sajtóreferens.

A rendelkezés értelmében a teljes árú és kedvezményes bérletek visszaváltásakor az utazási igazolvány árát kezelési költség levonása nélkül kell visszafizetni, az alábbi feltételekkel:

Félhavi bérletek esetében:

  • Március első félhavi bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig. Az ezen határidő után jelzett visszaváltási igények elutasításra kerülnek.
  • Március második félhavi bérletek az Üzletszabályzat szerint kerülnek visszaváltásra.
  • Havi bérletek esetében:

  • Március havi bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig. Az ezen határidő után jelzett visszaváltási igények elutasításra kerülnek.
  • 30 napos bérletek esetében:

  • A 2021. március 1-je és március 8-a közötti érvényességgel kezdődő, illetve a 2021. március 8-át megelőzően vásárolt, és 2021. március 8-a utáni érvényességgel kezdődő 30 napos bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig,
  • A 2021. március 1-je előtt kezdődő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérlet árának 50%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban jelzi visszaváltási igényét.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában