Mentés

2024.05.06. 14:00

Lángoltak a munkagépek, szinte sosem látott sebességgel terjedt a tűz a berényi tanyán

A nyárfák fehér színű termése nehezítette a tűzoltók munkáját hétvégén, amikor egy Jászberény melletti mezőgazdasági telephelyen keletkezett tűz. A lángok több, mint 850 négyzetméteren pusztítottak.

Molnár-Révész Erika

Tűz ütött ki szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen. A lángok talajművelő eszközöket, vagyis használaton kívüli, ponyvás járműfelépítményeket és az abban tárolt eszközöket, illetve gépeket borítottak el.

TŰZ, jaszbereny
A jászberényi, a hatvani és a nagykátai hivatásos tűzoltók küzdöttek a lángokkal szombaton egy Jászebrény melletti tanyán, ahol munkagépek égtek
Forrás: Katasztrófavédelem 

– A jászberényi, hatvani és nagykátai hivatásos tűzoltók hat vízsugárral fojtották el a közel nyolcszázötven négyzetméteren pusztító tüzet. Az oltást nehezítette, hogy a területen található nyárfatermésen a lángok rendkívül gyorsan terjedtek – tájékoztatott Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában