Volt takargatnivalója

2024.04.17. 12:00

A madarasi férfi nem mondta meg az anyjának, mire készül az udvaron álló kocsival

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Mészáros Géza

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben, aki úgy közlekedett az általa megvásárolt, forgalomból kivont járművel, hogy arra másik jármű hatósági jelzéseit helyezte fel. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

rendszámtábla
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A vád szerint a férfi 2023 augusztusában megvásárolt egy hatósági jelzés nélküli személygépkocsit, melyet 2023. július 31-én kivontak a forgalomból.

A vádlott 2023. augusztus 16-án ingatlanának udvarán az édesanyja tulajdonában lévő személyautóról a rendszámtáblákat – az édesanyja tudta nélkül – levette és azokat felhelyezte az általa megvásárolt gépjárműre, majd azzal Szolnokig közlekedett.

A vádlott tavaly augusztus 17-én 22 óra után ezzel a gépkocsival Szolnokon, a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre út kereszteződésében balesetet szenvedett, majd ezt követően, a rendőri intézkedést megelőzően a hatósági jelzéseket eltávolította a gépjárműről és azokat a gépkocsi jobb első ülése alá helyezte. A két rendszámtáblát azonban az intézkedő rendőrök megtalálták a kocsiban.

A forgalomból kivont személyautó
Forrás: Rendőrség

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában