Szolnoki Járásbíróság

2024.04.30. 12:00

Teljes természetességgel vásárolgatott magának mások fiókjain keresztül az internetes csaló

Valahogy hozzáfért mások online fiókjaihoz, és azokon keresztül másfél évig magának rendelgetett ezt-azt egy internetes csaló, de többek folyószámlájáról lopott is. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte letartóztatását.

Rózsa Róbert

A Szolnoki Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indítványozta egy 33 éves Heves vármegyei férfi letartóztatását – közölte hétfőn az ügyészség.

Ezen a számítógépen vásárolgatott mások kontójára az internetes csaló 
Fotó: Szolnoki Járási Ügyészség

Az indítvány szerint a férfi valamiképpen hozzáfért mások bankkártyadataihoz, illetve online vásárlási profiljaikhoz. Előbbiekről saját magának utalt át pénzt, utóbbiakról pedig szintén magának rendelt különféle termékeket, összesen 3,5 millió forint értékben.

Ezzel a módszerrel 31, az ország különböző részein élő embert rövidített meg 2022 decembere és 2024 áprilisa között. Szolnokra pedig azért került az ügy, mert az első feljelentést az ügyben jászkunsági vármegyeszékhelyről tették.

Az ügyészség – írták – azért indítványozta a korábban már ugyanilyen jellegű cselekmény miatt büntetett előéletű férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagysága miatt fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén tárgyi bizonyítási eszközt tüntetne el, és ezzel nehezíteni a bizonyítást. Előélete miatt pedig a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Közölték, a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását rendelte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában