Kifosztotta

2024.01.16. 20:00

Kölcsön kerékpárral üldözte a rokkantkocsit egy öcsödi fiatal, hatszázezer forintot vett el az idős áldozattól

Egy idős férfi Öcsödön hatszázezer forinttal rokkantkocsija tárolójában hajtott az utcán még tavaly augusztusban. Egy fiatalember ezt megneszelte, kerékpárra pattant és utánaindult. A tárolóból egyszerűen kikapta a pénztárcát és elhajtott.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Kifosztás bűntette és okirattal visszaélés miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy öcsödi férfival szemben. A 17 éves fiatalember, amint megtudta, hogy a rokkantkocsival közlekedő helyi férfinél rengeteg készpénz van, kölcsönkért kerékpárral indult utána. Az eset még tavaly augusztusban történt.

 – Amikor utolérte és megelőzte, kikapta a férfi rokkantkocsijának tárolórészében elhelyezett szatyrot, melyben benne volt a férfi 600.000 forint készpénze, pénztárcája, személyi igazolványa és lakcímkártyája, majd a fiatal a kerékpárral a helyszínről gyorsan elhajtott. Röviddel ezután a pénztárcát az iratokkal együtt eldobta, a lopott pénzből tízezer forintért élelmiszert vásárolt, majd a fennmaradó összegből háromszázkilencvenezer forintot elrejtett – fejtette ki dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Közölte: az elrejtett készpénzt a nyomozók megtalálták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a büntetlen fiatallal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint meg nem térült kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában