Galériával

2023.10.17. 17:31

Raktárcsarnokot avatott Szolnokon a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az ünnepélyes eseményen megtudtuk, a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

Hartai Gergely

Az esemény vendége volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

Fotó: Mészáros János

A helyszínen elhangzott, hogy 300 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalat, melyet 1145 négyzetméteres új raktárcsarnokának felépítésére, valamint 120 napelempanel üzembe állítására használhatott fel. A projekt teljes költsége 435 millió forint volt.

Az esemény vendége volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki méltatásában úgy fogalmazott, ha hazánk erős gazdaságot akar építeni, akkor szükség van hasonlóan innovatív családi vállalkozásokra.

– A kormány folyamatosan keresi azokat az utakat, amelyekkel támogatni tudja ezeket a cégeket. Az a mintegy 300 millió forint támogatás, amelyből a Hegedűs Kft. részesült, nagy mértékben hozzájárul a cég fejlődéséhez – tette hozzá a miniszter.

Ezt követően a térség országgyűlési képviselője kapott szót. Dr. Kállai Mária kiemelte: meggyőződése, hogy tiszteletet érdemel ennyi évtized kitartó munkája. A társaság példája ösztönző lehet mások számára is, hogy ilyen munkakultúrával jó eredményeket lehet elérni.

Szalay Ferenc polgármester rámutatott: máig fontos feladataként tekint az önkormányzat a munkahely teremtésre. 

– Ez a folyamat azonban nem működik csak a multicégekkel, szükségünk van a kisebb vállalatokra és a családi cégekre egyaránt – szögezte le a polgármester. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!