Majális

2024.05.02. 11:23

Rekordszámú kerékpáros pattant nyeregbe a jászfényszarui teljesítménytúrán – videóval

Színes programokkal ünnepelte a város napját Jászfényszaru apraja-nagyja május elsején. A forgatagban mindenki találhatott magának kedvére való szórakozási lehetőséget, a hab a tortán pedig Zoltán Erika esti programzáró koncertje volt.

Illés Anita

Ragyogó napsütésben startolt a IV. Fényszarui Családi és Egyéni Kerékpáros Teljesítménytúra

Fotó: Illés Anita

Az ünnep reggelén zeneszóra ébredt a város, majd néhány órával később már motorosok özönlötték el a cross pályát, ahol emlékfutam vette kezdetét a 2014-ben hosszas betegség után fiatalon elhunyt Pető Ádám, motoros sportoló tiszteletére. Ezzel párhuzamosan első alkalommal rendezték meg a diákpolgármesterek találkozóját a városházán, a parkban pedig már javában készültek a IV. Fényszarui Családi és Egyéni Kerékpáros Teljesítménytúrára. 

Ragyogó napsütésben startolt a IV. Fényszarui Családi és Egyéni Kerékpáros Teljesítménytúra
Fotó: Illés Anita

A családi összetartást és a helyi közösségeket erősítő 29 kilométeres túra Jászfényszaru és Hatvan között a Zagyva gáton és a 32. autóút mellett kiépített, valamint a két városban kiépített kerékpáros útszakaszokon haladt. 

Célja többek között az egészséges életmód, a közös családi programok népszerűsítése, valamint az aktív sportolás megszerettetése minél több gyermekkel és felnőttel. 

A vidám sport program nagy népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek. Míg tavaly 365-en álltak rajthoz, addig idén már 461 fő vállalta a kerékpáros kihívást családi, egyéni és csoportos kategóriában. A legjobban teljesítők díjazásban részesültek. 

A programkavalkádot motoros felvonulás, májusfadíszítés, kirakodóvásár, gyermekfoglalkoztató, amatőr szkander verseny is gazdagította. A rendezvényt 19 órakor Zoltán Erika koncertje zárja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!