Közélet

2006.10.06. 08:42

Elutasították a berényi fideszes kifogását

Szádvári Gábor, a Fidesz–KDNP szövetség választókerületi elnöke mint jászberényi lakos a vasárnapi választásokat követően fellebbezést nyújtott be a területi választási bizottsághoz.

Fodor Beáta

 A dr. Séllei Imre által vezetett bizottság tizenegy más fellebbezés mellett tárgyalta a képviselő kifogását is. Szádvári Gábor beadványában törvénysértésre hívta fel a figyelmet. Álláspontja szerint október 1-jén a 24. számú szavazókörben a szavazat számláló bizottság hiányosan töltötte ki a polgármester-választásról szóló jegyzőkönyvet. Bizonyos rovatok ugyanis üresen maradtak. Szádvári Gábor véleménye szerint szavazat számláló bizottság mulasztása olyan fokú, amely megkérdőjelezi a jegyzőkönyvben szereplő egyéb adatok hitelességét is. Szádvári Gábor szerint mindez befolyásolhatja a szavazás végeredményét is.
Dr. Forgács István, Jászberény címzetes főjegyzője a bizottság előtt elmondta, nem történt jogsértés, bár a mulasztás tényét elismerte. A területi választási bizottság hat nem és egy igen szavazat mellett végül nem fogadta el Szádvári Gábor fellebbezését. Indokuk szerint olyan adminisztrációs hiba történt, ami nem befolyásolta a törvényességet. A fellebbezést benyújtónak három napon belül van lehetősége arra, hogy a területi választó bizottsághoz felülvizsgálati kérelmet nyújtson be. Ezt a bizottság azonnal a megyei bíróságra továbbítja, ahol már nem csak a törvényességet vizsgálják. — A mélyebbre ható elemzés végeredményeként olyan döntés is születhet, miszerint Jászberényben új szavazást kell kiírni a 24.-es számú választókerületben történt mulasztások miatt — tette hozzá Szádvári Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!