Foci

2024.05.09. 18:16

Tizenhetedjére rendezték meg a Damjanich Kupát Zagyvarékason – galériával

Felsős diákok mérték össze tudásukat labdarúgásban csütörtökön. A vándorkupáért zajló mérkőzéseknek Zagyvarékas adott otthont.

Kovács Berta

Régi hagyomány, hogy meghívásos alapon minden évben megmérkőznek egymással különböző települések diák futballistái a zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskolában. Május 9-én immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Damjanich Kupát az intézmény műfüves pályáján.

Damjanich Kupa, foci, labdarúgás
Lelkesen rúgták a labdát a diák focisták
Fotó: Nagy Balázs

A hetedik-nyolcadik osztályosok labdarúgó megmérettetésére Újszász, Szászberek, Jászszentandrás, Jászboldogháza, Nyárlőrinc, valamint Tápiószőlős és Jászkisér diákcsapatát hívták meg, az utóbbi kettő azonban az ifjú focisták lebetegedése miatt nem tudtak részt venni a sportversenyen. Így végül nyolc helyett hét csapat küzdött meg, a házigazda iskola dupla csapatot állított ki, számolt be róla a sportesemény szervezésében jeleskedő Simon Ádám testnevelő tanár.

A gyerekek kellemesen meleg időben rúgták a labdát, délutánra kellemesen el is fáradt, aki odatette magát.

A győzelmet és vele a vándorkupát végül Jászszentandrás csapata szerezte meg, második helyen az újszásziak végeztek, a harmadik helyezett pedig Szászberek lett. A dobogósok serleget, oklevelet és a csapatot ábrázoló emlékfotóval térhettek haza.

A rékasiak, nagy bánatukra, ezúttal nem tudtak kellően brillírozni, így nem kerültek be a legjobban közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában