Szoljon podcast

2024.05.10. 18:00

Szakmai napra várták a vármegye ápolóit, nélkülözhetetlen munkájukat ünnepelték – galéria

Zsúfolásig telt pénteken a vármegyeháza díszterme, konferenciára gyűltek össze a vármegye egészségügyi dolgozói. A szakmának szóló eseményre az ápolók nemzetközi napjának alkalmából került sor.

Molnár-Révész Erika

Május 12-én ünneplik világszerte az ápolók nemzetközi napját, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, a modern ápolóképzés megalapítója. Ebből az alkalomból tartotta meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Területi Szervezete a XIV. Járóbeteg Ellátási Konferenciát pénteken a vármegyeháza dísztermében.

szakmai nap, szolnok, ápolók,
Zsúfolásig megtelt egészségügyi szakdolgozókkal a vármegyeháza díszterme pénteken, az ápolók nemzetközi napja alkalmából
Fotó: Mészáros János

– Célja, hogy testi-lelki jóllétünket egy kicsit megerősítsük a mindennapokhoz. Ahhoz, hogy magas szakmai színvonalon tudjunk tevékenykedni, mind testben, mind lélekben egészségesnek kell lennie a szakdolgozónak. A szakmai felkészültség pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy minőségi ellátást lehessen végezni – mondta az eseményről Dankó Zsuzsanna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezetének elnöke. 

A konferencián megjelenteket dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, az ápolók, egészségügyi szakdolgozók munkája nélkülözhetetlen az ellátási rendszerben, a szolnoki és vármegyei szakemberek ráadásul munkájuk mellett a megelőzésben, szűrésekben is fontos szerepet vállalnak határon innen, és túl. Emellett az oktatás, utánpótlásnevelés terén is kimagasló munkát végeznek.

Az empátia nélkülözhetetlen ebben a szakmában

– A szakdolgozói feladatkörök mindenképp egy hivatásnak tekinthetőek, külön köszönet illeti azokat a kollégáinkat, akik életüket, életük jelentős részét erre a hivatásra áldozzák – kezdte beszédét Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. 

Úgy gondolom, hogy ez a hivatást csak empátiával és együttérzéssel lehet végezni. Amikor a betegek felkeresik a szakellátásnak akár a legfelsőbb szintjeit, a kiváló szakmai munka mellett az is nagyon fontos, hogy a kollégák emberként viszonyuljanak nem csak a betegekhez, a hozzátartozókhoz is

– hangsúlyozta az intézményvezető. 

A megnyitó után összesen 5 szakmai előadást hallgathattak meg a résztvevők, a konferencia a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezetének küldöttgyűlésével zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában