Választási program

2024.05.09. 19:41

Újra emelkedő pályára állítaná Jászberény gazdaságát a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Bemutatta önkormányzati választási programját a Fidesz-KDNP Jászberényben. A Városunkért, Mindannyiunkért! Béke és fejlődés című programot Hajnal-Nagy Gábor, a kormánypárti koalíció polgármesterjelöltje csütörtökön a Szentháromság téren tartott sajtótájékoztatón ismertette.

Illés Anita

– A rendszerváltás utáni időszak sikeres gazdasági pályája mára megtört, az Electrolux leépülésével a gazdaság is stagnál. Célunk, hogy új lendületet vegyen a város, magasabb hozzáadott értékű termeléssel és magasabb jövedelemmel újra felívelő pályára kerüljön a helyi gazdaság – kezdte Hajnal-Nagy Gábor. 

sajtótájékoztató
Hajnal-Nagy Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a képviselőjelöltek választási programjukról tartottak sajtótájékoztatót Jászberényben
Fotó: Pesti József

A Fidesz-KDNP jászberényi polgármesterjelöltje hangsúlyozta: egy város fejlődésének az alapja a gazdaság. Meglátása szerint az iparban meglévő tudás fejlesztésére van szükség és a fejlődés érdekében csatlakozni kell az új gazdasági rendhez, ami kialakulóban van.

– Fontos, hogy növekedjen a magasabb képzettséget igénylő álláshelyek száma, hogy a felsőfokú végzettségű fiatalok ne hagyják el a várost, hanem helyben találjanak biztos munkahelyet és megélhetést. Egy modern és biztonságos várost akarunk, amely megfelelő szolgáltatásokat és létbiztonságot kínál lakóinak – hangsúlyozta a polgármesterjelölt, majd részletesen kifejtette a választási program öt fő pontját. 

Elsőként arról beszélt, hogy a gazdaság és infrastruktúra fejlesztés érdekében helyre szeretnék állítani a város kormányzati kapcsolatait, kapcsolódni akarnak a fejlesztési programokhoz. A pályázati lehetőségek jobb kihasználásával új fejlesztéseket indítanának. Felgyorsítják az útfelújításokat, folytatják a kerékpárutak építését és a járdaépítési programot. 

A közlekedésbiztonság javítása érdekében is fejlesztéseket terveznek. 

Közlekedésmérnök bevonásával felülvizsgáltatnák a belterületi utak szervezését, különös tekintettel az olyan nagy forgalmú kereszteződések rendjére, mint a könyvtári csomópont, a Szent Imre herceg út és a Rét utca kereszteződése. Céljaik között szerepel a Bringázz a munkába, iskolába program elindítása is.

– A szociális háló és a közbiztonság is nagyon fontos fejlesztendő terület. Az idősgondozásra helyezzük a hangsúlyt, az igényekhez igazodva fejlesztjük a szociális ellátást. Terveink között szerepel a közterület-felügyelet bővítése, a városi kamerarendszer fejlesztése. Elősegítjük a polgárőrség működését – részletezte. 

Kitért a Zöld Jászberény programelemre is, ami tartalmazza többek között a megújuló energiaforrások felhasználását és a faültetési programot. Szólt a város kulturális és sportéletének megújításáról is. Szabadidős közösségi térré fejlesztenék a Margit-szigetet, az állatkertnél kaland- és élményparkot hoznának létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában