Cukiság

2024.05.10. 17:36

Bejelentést tett a szolnoki Bagolyvár Vadaspark, tündéri állatok kerültek hozzájuk – galériával és videóval

Alig két hete érkezett meg Karamell és Mozart, de a szolnoki Bagolyvár Vadaspark legújabb lakói máris belopták magukat a látogatók szívébe.

Köllő Judit

Tatabánya mellől érkezett a szolnoki Bagolyvár Vadaspark két új lakója, Karamell és Mozart. A két éves hím alpakák bár még félve közelednek az emberekhez, bármikor szívesen fogadják a friss zöld falatokat. Sipos Csaba, a Bagolyvár Vadaspark vezetője arról számolt be híporltálunknak, hogy nagy az érdeklődés a két héttel ezelőtt beköltözött alpakák iránt.

alpaka, Bagolyvár Vadaspark
Karamell és Mozart két hete költözött új otthonába, a Bagolyvár Vadasparkba
Fotó: Nagy Balázs

– Szerettünk volna egy új fajt a vadasparkba, amiről a látogatók véleményét is megkérdeztük – mesélte hírportálunknak Sipos Csaba, a vadaspark vezetője. – Úgy gondoltuk, hogy az alpaka kiváló döntés lehet, hiszen kedves és szelíd természetével azonnal belopja magát az emberek szívébe.

Sokáig a lámák csoportjához sorolták őket

A nagy csapatokban élő, eredetileg Dél-Amerikából származó alpakákat sokáig a lámák családjához kötötték. 2001-ben egy DNS vizsgálatot követően azonban fény derült arra, hogy a vikunyáktól származnak. A 10-20 évig élő alpakák kisebb termetűek, sokan kedvelik őket puha szőrzetük és barátságos természetük miatt.

– Az alpakák könnyen nevelhetők, így miután megszokták új otthonukat trenírozni szeretnénk őket – folytatta tovább a vadaspark vezetője. – A célunk az, hogy kihozzuk őket a karámból és pórázon sétáltatva engedjük a látogatók közé.

A Karamell és Mozart bár félénk természetűek, bármikor szívesen fogadják a különféle finom falatokat.

Több új lakóval is bővült a vadaspark területe

Bár az alpakák népszerűségét nem lehet felülmúlni, más fajokkal is bővül a Bagolyvár Vadaspark. Az elmúlt időszakban a nőstény emu mellé egy hím érkezett. Sipos Csaba arról számolt be, hogy a két egyed még az ismerkedés fázisában vannak, így egyelőre nem engedik össze őket. Az elmúlt hetekben egyébként két zsírfarkú juhval és két vidrával is gazdagodott a vadaspark.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában