Összefoglaló

2024.03.05. 20:00

Rengeteg kerékpárlopásról számolnak be az utóbbi időben Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Március az endometriózis hónapja, míg március 1-je az endometriózis világnapja volt. Ennek kapcsán a szolnoki Béres Gyógyszergyárat tulajdonló Béres-csoport stratégiai együttműködést kötött az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvánnyal, melynek keretében a vállalat összességében 13,5 millió forint értékű támogatással segíti az endometriózis elleni küzdelmet.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Nem elég, hogy két fegyverneki személytől lopott egy helyi fiatalember, de fékevesztett tombolásba is kezdett az egyik háznál. A fiatalember tettével összességében hárommillió forintos kárt okozott. A vandál tettes félmillió forint értékben arany ékszereket is magával vitt.

Kedden délután bejelentették az idei Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny útvonalát. Kiderült, hogy a májusi magyar körverseny első, sprinterekre szabott szakasza a Nagykunságból, Karcagról indul, ráadásul nem is akármilyen mezőnnyel!

Megszűnik Szolnokon a Tomory Pál utca zsákutcajellege. A Bocskay István utcából nyíló Tomory utcát kinyitják a Szántó körút irányába. A tervezett fejlesztések szerint kétoldali járdás, kétsávos szilárd burkolatú utat építenek, melynek a kivitelezési munkálatai a napokban megkezdődtek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten összesen 600 gyorshajtót és 10 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az elmúlt héten az egyenruhások 10 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, illetve 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Összeütközött két személyautó március 5-én, kedden délelőtt Jászfényszarun. A karambol a Szabadság úton, a Bethlen Gábor úti kereszteződésnél történt. Műszaki mentés céljából a jászberényi hivatásos és a jászfényszarui önkéntes tűzoltók vonultak ki a helyszínre.

Megműtötték, jelenleg lábadozik az a kistestű kóbor kutya, melyet Tiszapüspökiben ütöttek el a múlt héten. A sérült állat felépülését az önkormányzat, Jászapáti állatorvosa, egy Heves vármegyei vállalkozó és a kutyát elütő helybéli férfi példaértékű összefogása tette lehetővé.

A jászsági rendőrök március 4-én délelőtt arról kaptak bejelentést, miszerint az éjszaka során egy jászteleki ingatlan udvaráról kerékpárt tulajdonítottak el. A bejelentést követő egy órán belül az egyenruhások egy 23 éves helyi férfit igazoltattak Jászteleken, aki a lopott kétkerekűvel közlekedett. 

Vakok és gyengénlátók ismerkedtek a korabeli eszközökkel, öltözékekkel, fegyverekkel a Tapintható történelem elnevezésű keddi programon. A Damjanich János Múzeum a szolnoki csata kapcsán tartott izgalmas ismeretterjesztő foglakozást a látássérülteknek.

Élete végéig börtönben marad az apa, aki baltával gyilkolta meg két lányát. A 48 éves férfi 16 és 14 éves lányait ölte meg, amikor a két gyerek láthatáson volt nála. A vádirat szerint a férfi előre, aljas célból kitervelt emberöléshez beszerzett egy baltát, amikor lányai elmentek aludni, kihasználta a védekezésképtelenségüket, és halálra verte őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában