Dráma

2024.05.10. 11:25

Egy reménye maradt a szolnoki állapotos nőnek, hogy még sikerül felhívnia a rendőrséget

Súlyos egészségromlást eredményező testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a 28 éves szolnoki férfival szemben, aki saját 10 hetes terhes feleségét többször, többféleképpen bántalmazta. Az állapotos asszonyt a begőzölt férj többször hasba rúgta, fojtogatta, és azt is megakadályozta, hogy rendőrt hívjon.

Molnár-Révész Erika

Az ittas férfi a vád szerint még tavaly, január közepén az esti órákban szólalkozott össze 10 hetes terhes feleségével szolnoki közös lakásukban. A veszekedés közben nő fejét belenyomta a fürdőszobában elkészített fürdővízbe, majd nekilökte szekrénynek, végül két kézzel rálökte a vécére. Ezt követően sem hagyta abba a bántalmazást a begőzölt férfi, két kézzel megragadta felesége nyakát és fojtogatni kezdte, miközben azzal fenyegette meg, hogy megöli. A nő bántalmazásának a jelen lévő ismerősük vetett véget.

bántalmazás, testi sértés,
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Nem kellett sok idő, a férfi ismét összeszólalkozott feleségével, aki ekkor már az ágyon feküdt. A férj két kézzel megragadta a nő nyakát, és ismét azzal fenyegette meg, hogy megöli. A még jelen lévő ismerős újra megpróbálta lefogni a férfit, de az kiszabadult a fogásból, és a combján több alkalommal ököllel ütötte meg a nőt.

A feleség ekkor közölte, hogy hívja a rendőröket, erre a férj megfenyegette, hogy ha ezt megteszi, akkor megöli. A nő ennek ellenére tárcsázta a rendőröket, míg az ismerős lefogta a dühöngő férfit, ám a vádlott ismét kiszabadult a szorításból. Földre rántotta a feleségét, majd miközben az próbált felállni, a férj a 10 hetes terhes nőt kétszer hasba rúgta annak ellenére, hogy tisztában volt azzal, hogy felesége várandós.

– A hölgy a bántalmazás következtében végül 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban a fizikai bántalmazás és a pszichés trauma elvetélést is okozhatott volna, így fennállt a súlyos egészségromlást eredményező testi sértés bekövetkezésének reális esélye. Az ügyészség a vádiratában – a fenti tényállás alapján a testi sértésen túlmenően kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével és házastárs sérelmére elkövetett zaklatással is vádolt – vádlottal szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta – tájékoztatott dr. Lánczi Rajmund, a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Tovább súlyosbítja a férfi aljas tettét, hogy nem engedte feleségének, hogy hívja a rendőrséget

Mint azt dr. Lánczi Rajmundtól, a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, a büntető törvénykönyv hatályos rendelkezései szerint az, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy hatósági eljárásban a törvényes jogait ne gyakorolja, vagy a kötelezettségeit ne teljesítse, a kényszerítés hatósági eljárásban bűncselekményt követi el. 

– Aki ezen bűncselekményt büntetőügyben követi el, az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A sértett joga, hogy a sérelmére elkövetett bűncselekményt a hatóságoknak – feljelentés vagy bejelentés – formájában jelezze, így aki ebbéli szándéka miatt a sértettet megfenyegeti, az az alap-cselekményen túlmenően ezen bűncselekmény elkövetése miatt is felel – hangsúlyozta a szóvivő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában